Evrovizija 2019

Poljska pesma za Tel Aviv je „Pali się“

Etno-sastav „Tulia“ predstavljaće Poljsku na Evrosongu u Izraelu ovog maja, a njihova takmičarska pesma zove se Pali się (Vatra ljubavi). Devojke će dvojezičnu verziju ove numere pevati u 1. polufinalu 14. maja.

„Tulia“ je mlada ženska grupa oformljena početkom 2018. godine, ali je za kratko vreme okupirala pažnju muzičke i stručne javnosti. Sastav čine Patricija Novicka, Dominika Sjepka, Joana Sinkjevič i Tulija Bičak, a njihova muzika se karakteriše tradicionalnim, karakterističnim narodnim stilom pevanja (tzv. grleno pevanje) koje kombinuju sa savremenim zvukom.

Grupa je u maju 2018. objavila prvi album, a dobila je tri najvažnije nagrade na najstarijem i prestižnom muzičkom festivalu Opole. Devojke su nastupale i na brojnim letnjim festivalima, a zanimljivo je da im je prva turneja bila rasprodata.

Pesma Pali się već je objavljena u novembru prošle godine, a nakon interne odluke čelnika nacionalne televizije TVP i producentke kuće da ova skupa ide na Evroviziju, rešeno je da upravo ovu kompoziciju pevaju u Tel Avivu, ali u bilingvalnoj verziji.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Poljacima na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu!

Oznake