Balkan, Balkan! Evrovizija 2019 Izabrani predstavnici

Tamara Todevska objavila pesmu „Proud“

Predstavnica Severne Makedonije Tamara Todevska objavila je svoju evrovizijsku pesmu Proud i prateći video-spot.

Kompozitori su Robert Bilbilov, Lazar Cvetkovski i Darko Dimitrov, a tekst su napisali Kosta Petrov i Sanja Popovska.

„Pesmu ’Proud’ posvećujem svojoj ćerki i svima koje se bore za svoje snove i veruju u svoju veličinu. Prekršićemo pravila i barem jednu noć u godini pokazaćemo svetu da je ’Ponosan sam’ uvek jače od ’Nikada nećeš biti dovoljno dobar’“, izjavila je Tamara.

U video-spotu, koji je režirao Čedo Popovski pojavljuje se njena trogodišnja ćerka Hana.

Makedonska radio-televizija MRT interno je izabrala poznatu pevačicu koja će pokušati da se svojom pesmom i scenskim nastupom izbori za evrovizijsko finale prvi put posle 2012. godine.

Tamara nije nepoznato lice na prostoru Balkana, budući da je izgradila uspešnu karijeru širom bivše Jugoslavije. Ipak, ni evrovizijska javnost je neće tek sada upoznati. Naime, Tamara je već tri puta pevala na evrovizijskoj sceni — dva puta kao prateći vokal (2004. i 2014), te 2008. u Beogradu, kada je sa Vrčkom i Adrijanom pevala Let me love you. Zbog tadašnjih pravila, iako su bili 10. u polufinalu, nisu nastupili u završnici Evrosonga.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Severnoj Makedoniji na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu!

Šta mislite o takmičarskoj pesmi?
Sending
User Review
3.99 (81 votes)

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Ovo jedna toliko moćna i duboka pesma, ne kao ostale evrovizijske pesmice (ne omalovažavam druge). Pre svega poruka je moćna, ali i Tamarina interpretacija.

 • @ Beobožavatelj, @ Rale
  Naravno da ništa pogrešno nisu napisali, ali svima ostalima su čestitali narodu npr. Letoncima, Grcima, Kipranima, Mađarima… jedino su ovde čestitali državi. Haha, koja sitnica al fino si to Beobožavatelj primetio 🙂
  Nije toliko ni bitno, obično kad su ovakve promene verovatno treba vremena da se ljudi priviknu na nove nazive pa niko ne želi da slučajno pogreši.

 • Bravo Tamara 🙂 sjajna pjesma, ali ono nesto posebno donosis upravo ti svojom interpretacijom. Snaga, dubina, emocija. Predivno. Bice ovo najbolji rezultat za Makednoju na Eurosongu.
  Ni dan danas nisam orezalio sto 2014. godine ti nisi otisna na Eurosong sa ovom pjesmom, koju toliko cesto pustim….
  https://m.youtube.com/watch?v=XbnXGFMcqbQ
  Sretno 🙂

 • Ovo je apsolutno najbolja pesma .Prepuno emocija.Sjajn glas.Aranzman velicanstven.

 • Ništa pogrešno nisu napisali. Zvanično ime države je Republika Severna Makedonija.

 • Možda je ime države Republika Severna Makedonija, ali narod je makedonski. Tako da Evrovizija.rs može slobodno da čestita Makedoncima na izboru i da im poželi sreću.