Balkan, Balkan! Evrovizija 2019

Tamara Todevska objavila pesmu „Proud“

Predstavnica Severne Makedonije Tamara Todevska objavila je svoju evrovizijsku pesmu Proud i prateći video-spot.

Kompozitori su Robert Bilbilov, Lazar Cvetkovski i Darko Dimitrov, a tekst su napisali Kosta Petrov i Sanja Popovska.

„Pesmu ’Proud’ posvećujem svojoj ćerki i svima koje se bore za svoje snove i veruju u svoju veličinu. Prekršićemo pravila i barem jednu noć u godini pokazaćemo svetu da je ’Ponosan sam’ uvek jače od ’Nikada nećeš biti dovoljno dobar’“, izjavila je Tamara.

U video-spotu, koji je režirao Čedo Popovski pojavljuje se njena trogodišnja ćerka Hana.

Makedonska radio-televizija MRT interno je izabrala poznatu pevačicu koja će pokušati da se svojom pesmom i scenskim nastupom izbori za evrovizijsko finale prvi put posle 2012. godine.

Tamara nije nepoznato lice na prostoru Balkana, budući da je izgradila uspešnu karijeru širom bivše Jugoslavije. Ipak, ni evrovizijska javnost je neće tek sada upoznati. Naime, Tamara je već tri puta pevala na evrovizijskoj sceni — dva puta kao prateći vokal (2004. i 2014), te 2008. u Beogradu, kada je sa Vrčkom i Adrijanom pevala Let me love you. Zbog tadašnjih pravila, iako su bili 10. u polufinalu, nisu nastupili u završnici Evrosonga.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Severnoj Makedoniji na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu!

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!