Evrovizija 2019

Sergej Lazarev peva „Scream“ u Tel Avivu

Sergej Lazarev, koji će braniti ruske boje na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu ovog maja, objavio je svoju evrovizijsku pesmu koja nosi naziv Scream (Vrisak).

Kako je ranije bilo najavljeno, reč je o baladi sa „epskim nabojem“ koja bi mogla da se izvodi i uz simfonijski orkestar, a na njeno stvaranje potrošeno je čak tri meseca. Kao i pre tri godine u Stokholmu, i ova numera je delo Filipa Kirkorova, ruskog predstavnika iz 1995. godine, a u timu su još i Dimitris Kontopulos, autor brojnih evrovizijskih pesama, producent Ilijas Kokotas, te koreograf Fokas Evangelinos. Autor teksta je Šeron Von, a pesmu je odsvirao moskovski simfonijski orkestar.

Ruska radio-televizija (RTR) ove godine se ponovo odlučila za interni izbor predstavnika, nominujući jednog od najuspešnijih i najprodavanijih umetnika na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza. I sam Kirkorov je u prethodnom periodu isticao da je Sergej trenutno jedini umetnik u Rusiji koji može da „oživi“ Evroviziju u Rusiji, budući da je u protekle dve godine interesovanje „umrlo“. Naveo je i da je Sergej veliki profesionalac, popularan je, dobro govori engleski jezik, osvrnuvši se na činjenicu da se on ovim svojim nastupom ne sveti nikome zato što prethodni put nije pobedio, već želi da na što bolji način evrovizijskoj publici približi svoju umetničku stranu.

Evrovizijski „drim-tim“ takođe je svestan da će jedan fanova porediti njegov nastup i pesmu iz Stokholma, ali da su ovog puta želeli da naprave nešto što bi bilo mnogo drugačije.

Sergej Lazarev nastupa u 2. polufinalu, 16. maja.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Rusima na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu!

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!