Evrovizija 2019

Mikela Pače najzad predstavila svoju pesmu za Evrosong

Uzdanica Malte za Tel Aviv Mikela Pače, koja je ulaznicu za ovogodišnji Evrosong izborila zahvaljujući pobedi u finalu lokalne verzije popularnog X Factora krajem januara, konačno je predstavila numeru sa kojom će braniti čast ove sredozemne države u drugoj polufinalnoj večeri 16. maja.

Evrovizijska pesma zove se Chameleon, a njeni autori su Joakim Pešon, Pola Vinger, Borislav Milanov i Johan Alkanas.

Na konkurs je stiglo preko 300 numera, od čega je neodređen broj kompozicija po mišljenju fokus grupe ušlo u uži izbor. Mikela je snimila demo-verzije svih navedenih pesama koje su ušle u razmatranje i ista ta fokus grupa je izabrala onu najbolju sa kojom će braniti čast Malte u Tel Avivu. Kako je u zvaničnom saopštenju navedeno, Mikela će kroz izabranu evrovizijsku numeru prezentovati drugu stranu svojih raznovrsnih vokalnih mogućnosti.

Takođe, jedan od predstavnika fokus grupe koja je pomogla pri odabiru numere, poznati muzički producent Elton Zarb, opisao je izabranu pesmu za Mikelu kao sjajnu pesmu poput daha svežeg vazduha.

Kao što smo na početku teksta napomenuli, Mikela je stekla pravo da predstavlja Maltu zahvaljujući pobedi u prvoj sezoni lokalnog X Factora, koji je ujedno i poslužio za odabir evrovizijskog aduta ove sredozemne države. Ona se u velikom finalu održanom poslednje januarske subote u 2019. godini nadmetala sa još tri kandidata, i pored toga što je shodno pravilima postala malteški evrovizijski izaslanik za Tel Aviv, dobila je još jednu nagradu — potpisivanje ugovora za italijanski ogranak poznate svetske diskografske kuće Sony Music.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Maltežanima na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu!

Oznake