Evrovizija 2019

Predstavljena poslednja numera ovogodišnje Pesme Evrovizije

Predstavljena je i poslednja, 41. kompozicija ovogodišnjeg Evrosonga! Pobednik izraelskog takmičenja Hakokhav Haba 2019 Kobi Marimi će se na domaćem tlu takmičiti sa pesmom Home (Dom).

Izraelski mediji su još ranije najavili da su u uži izbor za odabir idealne numere koju će ovogodišnji adut zemlje domaćina Kobi Marimi otpevati pred svojom publikom u finalu 18. maja ušle tri numere. On je snimio demo-verzije sve tri numere i na kraju se šestočlana selekciona komisija opredelila za najbolju — u pitanju je numera Home koju su napisali Ohar Šargai i Inbar Vajcman. Stilski je opisana kao dirljiva balada koja se savršeno slaže uz Kobijev moćni glas.

Zanimljivo je da na konkurs svoj rad nisu poslali autori prošlogodišnje pobedničke numere Toy Doron Medali i Stav Beger.

Kobi Marimi je ranije ove godine pobedio na već tradicionalnom takmičenju pevačkih talenata Hakokhav Haba (Sledeća zvezda). Mladi pevač je u velikom finalu odneo ubedljivu pobedu sa najviše sakupljenih poena od stručnog žirija i publike.

Pesma Home je premijerno predstavljena zajedno sa spotom tokom svečane ceremonije dodele nagrada Nacionalne televizijske akademije.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Izraelcima na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu!

Oznake