Iz mog ugla 2019

Oto Nemsadze | Gruzija 2019

Dvanaesti predstavnik Gruzije na Evroviziji biće Oto Nemsadze, sa pesmom Nastavi napred koju će otpevati na gruzijskom jeziku.

Ovaj tridesetogodišnjak sa istoka Gruizije nije stran medijima, budući da je uključen u aktuelnu lokalnu muzičku scenu već skoro celu dekadu. Moglo bi se reći da je najpoznatiji po pobedi u muzičkom šouu „Geostar“, kada je sada već davne 2010. godine osvojio 1. mesto zahvaljujući simpatisanju publike.

Ipak, izgleda da se Oto nije zadovoljio pobedom u samo jednom muzičkom takmičenju, pa je nedugo zatim učestvovao u još nekoliko, a zapažene uspehe ostvario je na internacionalnijim takmičenjima poput „10+10“, „Glas Ukrajine“ i „Tvoje lice zvuči poznato“; na ova poslednja dva izborio se za vicešampionsku titulu.

U međuvremenu je snimio prvi album i ostvario se kao priznati solo izvođač zahvaljujući uspešnom koncertu u Tbilsiju.

S obzirom na Otove prethodne uspehe i sklonost ka nadmetanjima, nije teško zaključiti da će i Evrovizija u jednom trenutku biti napisana na listi njegovih ambicija. Oto je zapravo već pokušao da se oproba pre dve godine, ali ne kao solo izvođač već kao deo benda „Limbo“. Sa prikupljenih 60 poena njihova pesma Dear God završila je na 10. mestu te godine.

Ipak, to ga nije mnogo obeshrabrilo, te je Oto definitivno „nastavio napred“ i dogurao do počasne titule predstavnika cele nacije.

Oznake