Iz mog ugla 2019

Sara Makternan | Irska 2019

Predstavnik Irske na Evroviziji u Tel Avivu 2019. godine je Sara Makternan sa pesmom 22. Neka vas naziv pesme ne zavara – Sarin 25. rođendan je bio nedavno, te ova predstavnička kompozicija nije kompletno autobiografska.

Sara dolazi iz okruga Kler, bila je jedna od 430 kandidata na internom konkursu za predstavnika Irske. Producenti ove interne selekcije su bili zainteresovani za Saru, ali ne i za njenu pesmu, dok im se numera 22 dopala, ali ne i njen izvođač. Odlučili su tako da upare ovu pesmu i Saru, zbog njenog unikatnog glasa.

Pre nego što je počela ozbiljno da se bavi muzikom, Sara se obrazovala da bude medicinska sestra, a kasnije je upisala fakultet muzičke tehnologije na istoimenom institutu u gradu Limeriku.

Nakon završenih studija odlučila je da malo predahne, pa je radila kao prodavačica, a oprobala se i kao mejkap artist. Zanimljivo je da se Sara već ostvarila i kao roditelj, a njena dvoipogodišnja ćerka se zove Mija.

U medijima Sara je najpoznatija po nasupu u šouu The Voice, u kom je impresionirala sve četvoro sudija na „slepoj audiciji“ svojom interpretacijom pesme Who you are Džesi Džej. Nakon toga je oformila bend „The Jeds“, koji inače nastupa na venčanjima.

Evrovizijski fanovi je se verovatno sećaju od prošle godine, kada je konkurisala da predstavlja San Marino sa pesmom Eye of the storm.

Oznake