Evrovizija 2019

„Eurovision in Concert“ okupio 28 ovogodišnjih evrovizijskih predstavnika

Najveći predevrovizijski promotivni događaj – Eurovision in Concert – održao se protekle subote, 6. aprila, po 11. put u glavnom gradu Holandije, Amsterdamu. U poznatoj koncertnoj dvorani AFAS Live okupilo se čak 28 ovogodišnjih predstavnika na Evrosongu, koji su prvi put pred evrovizijskom publikom uživo izveli svoje takmičarske numere.

Čitav program imao je tri dela. U prvom, kao uvod u glavni koncert, nastupile su nekadašnje predstavnice Holandije: Sijeneke (2010), Justine Pelmelaj (1989) i Rosina Lauvars, članica grupe „Harmony“ (1978). One su zagrejale 4500 gledalaca i fanova, koliko ih je bilo prisutno u dvorani, da bi evrovizijska diva Dana International, pobednica Evrosonga 1998. i dvostruka predstavnica Izraela (1998, 2011), konačno uvela publiku u najuzbudljiviji deo večeri.

Nakon legendarnih nota i taktova njene pesme Diva redom su na scenu AFAS Live dvorane izlazili ovogodišnji predstavnici Izraela (Kobi Marimi), Moldavije (Ana Odobesku), Jermenije (Srbuk), Gruzije (Oto Nemsadze), Nemačke (duo S!sters), Rumunije (Ester Peoni), Ujedinjenog Kraljevstva (Majkl Rajs), Grčke (Katerina Duska), Poljske (grupa „Tulia“), Finske (Darude feat. Sebastian Rejman), Australije (Kejt Miler-Hajtki), Belgije (Elio Vasamije)… Pretposlednja u drugom delu večeri nastupila je naša Nevena Božović koja je maestralno izvela svoju pesmu Kruna, da bi taj segment „zatvorio“ šarmantni Miki Nunjez iz Španije svojom dinamičnom pesmom La venda.

„Presek“ je tu napravila legendarna Nemica Nikol koja je, pored svoje pobedničke evrovizijske pesme Ein bißchen Frieden, otpevala i potpuri nekoliko evrovizijskih numera – i to na nemačkom jeziku!

Poslednji deo večeri bio je posvećen predstavnicima Češke (bend „Lake Malawi“), Austrije (Paenda), Mađarske (Papai Joci), Danske (Leonora), Islanda (bend „Hatari“), Crne Gore (grupa „D mol“), Belorusije (Zena), Norveške (grupa KEiiNO), Litvanije (Jurijus Veklenko), San Marina (Serhat), Irske (Sara Makternan), Albanije (Jonida Malići) i Švajcarske (Luka Heni). Očekivano, veče se završilo nastupom domaćina i ovogodišnjeg favorita Dankana Lorensa.

Voditelji ovog, može se reći velikog spektakla, bili su Marlejn Sahupala, predstavnica Holandije 1999, i TV lice i komentator holandske televizije AVROTROS Kornald Mas.

Da je ovaj događaj postao izuzetno važan i za samog organizatora govori i činjenica da je pres-konferenciji, pre samo događaja, prisustvovala i gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema, a čitavu manifestaciju ispratilo je više od 200 akreditovanih novinara.

Nevena tajnovita pred novinarima

Kada je reč o Neveni Božović, ona je medijima već poznata, budući da je kao devojčica predstavljala Srbiju na dečjem Evrosongu u Roterdamu 2007, a učestvovala je i na Evroviziji 2013. u sastavu grupe „Moje 3“. Novinari su se interesovali za poruku njene pesme, kakav nastup može da se očekuje u Tel Avivu… Nevena je istakla da je numera Kruna prva pesma koju je pisala za samu sebe, zbog čega nosi posebnu emociju. Ipak, nije želela da otkriva detalje scenskog nastupa, navodeći da ga neće otkrivati do prve probe u Tel Avivu.

Šta dalje?

Naša delegacija sprema se na put u Izrael, gde će snimati svoju video-razglednicu. Očekuje se akustična verzija Krune, te verzija na engleskom jeziku sa simfonijskim orkestrom, ali i zvanični spot.

Predstojećeg vikenda, 14. aprila, zakazano je novo predevrovizijsko okupljanje, i to u Londonu – London Eurovision Party – za koje je do sada svoje prisustvo potvrdilo 18 ovogodišnjih predstavnika, a sedam dana kasnije, 19. i 20 aprila, u prestonici Španije, u Madridu, sprema se PrePartyES, na kojem je svoje nastupe potvrdilo 19 evrovizijskih takmičara.

Predstavnica Srbije za sada nije prijavljena ni za jedan od ova dva navedena događaja.

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Nastupi Švajcarske i Holandije su pokažali da će jedna od tih država ugostiti Evroviziju. Više bi volio da bude Švajcarska jer je vesela kompozicija.

  • Meni je drago zbog komentara koje dobijamo…Svi su iznenadjeni i odusevljeni Neveninim pevanjem uzivo i vec pocinju da nas svrstavaju medju favorite…A na kladionicama se polako penjemo ka vrhu sto dokazuje koliki kvalitet imamo koji.moram priznati da je na startu potcenjen…Svaka cast Nevena i ocekujemo top 10!!!