Iz mog ugla 2019

Miki Nunjez | Španija 2019

Ovogodišnji predstavnik jedne od članica „Velike petorke“ biće mladi muzičar iz Katalonije – Miki Nunjez. Ovaj španski muzičar i školovani učitelj će na izraelskoj sceni predstaviti dinamičnu latino-rumba numeru La venda (Povez).

Miki Nunjez rođen je 1996. godine u katalonskom gradiću Terasi. Veoma je obrazovan muzički, ali sebe ne smatra samoukim. Pored časova gitare i pijanina, Miki je ponosni nosilac diplome učitelja osnovnog obrazovanja i diplome za biznis administraciju i menadžment. Pravo da predstavlja Španiju stekao je učešćem u talent-programu „Operacija Trijumf“, gde je izvodio numere Pabla Lopeza, Nila Molinera i grupe „The Cure“. Takmičenje je završio na finom 6. mestu, ali je kasnije odneo pobedu na nacionalnom takmičenju koje se održalo ubrzo nakon „Operacije Trijumf“.

Mladi muzičar je takođe član benda „Dalton Bang“ sa kojima radi turneje u Kataloniji i severnoj Španiji. Ovaj bend je specifičan spoj katalonske tradicionalne rumbe, soula, ska muzike, rege muzike i latinskog popa.

Na nacionalnom finalu u Španiji Miki je učestvovao sa čak tri pesme. Izveo je solo pesme La venda i El equilibrio, kao i duetsku pesmu Nadie se salva sa koleginicom Natalijom Lakunzom. Španska „Evrovizijska gala“ okončana je neočekivano – Mikijevom pobedom sa pesmom La venda. Iako je tokom onlajn glasanja ova numera zauzela tek 5. mesto, u velikom finalu desio se ogromni preokret. Miki je uspeo da pobedi velikog favorita fanova Mariju, koja je naposletku završila na 2. mestu.

Oznake