Iz mog ugla 2019

Elio Vasamije | Belgija 2019

Elio Vasamije (fr. Eliot Vassamillet), učesnik popularnog TV šoua za talente The Voice Belgique, predstavljaće Belgiju na 64. Pesmi Evrovizije ovog maja s pesmom Wake up.

Elio je veliko otkrovenje 7. sezone popularnog takmičenja „Glas Belgije“. Već posle njegovog prvog uživo nastupa pozvao ga je Pjer Dumulan, kompozitor evrovizijske numere City lights, koji je bio očaran njegovom pojavom i glasom. Posle učešća u ovom šouu, Elio je imao nekoliko koncerata širom Belgije.

Ovaj mladi Belgijanac ima svega 18 godina i učenik je koledža „Sent-Stanislas“ u Monsu iz kojeg potiče. Zanimljivo je da je Elio već sa sedam godina počeo sa časovima gitare, a ima i dobro poznavanje muzičke teorije. Obožavalac je engleske pop muzike i melanholičnih pesama.

Kada je prvi put čuo svoju evrovizijsku numeru Wake up, odmah se zaljubio u nju. Pesma poručuje mladim ljudima da se aktiviraju i udruže, i zajedno stvore novi svet, a ujedno je i oda prijateljstvu i svim ljudima otvorenog uma.

Kompletni autori numere Wake up su Pjer Dumulan i Elio Vasemije.

Ovogodišnji izbor evrovizijskog predstavnika pripao je frankofonom delu Belgije – Valoniji – čiji je nacionalni medijski servis RTBF ponovo odlučio da selekciju izvrši internom metodom. Kao i 2017. godine, i ove je laskava titula pripala mladoj nadi koja je afirmaciju stekla kroz takmičenje za mlade talente.

Oznake