Balkan, Balkan! Evrovizija 2019

Ko se nalazi u Neveninom timu za Izrael?

Ovogodišnji prateći tim sačinjavaju poznata imena muzičke scene Srbije koja već imaju zavidno evrovizijsko iskustvo: Ivana Vladović, Olga Popović, Dušan Alagić i Mladen Lukić.

Evrovizijska delegacija našeg javnog servisa predstavila je sastav pratećeg tima za nastup Nevene Božović tokom prve polufinalne večeri 14. maja, i eventualno finalne 18. maja, za Pesmu Evrovizije 2019. u Tel Avivu.

Kako red nalaže, red je da predstavimo svakog od njih zasebno.

Olga Popović je na evrovizijskoj sceni nastupila 2012. godine kada je kao prateći vokal i violinistkinja bila deo sastava Željka Joksimovića, a Srbija je tada osvojila visoko 3. mesto. Više od deset godina je stalni član kultne srpske rok grupe „Piloti“, pobednik je poslednjeg serijala muzičkog takmičenja „3K Dur“, nastupala je u najpoznatijim evropskim koncertnim prostorima i sarađivala sa najvećim imenima muzičke scene regiona.

Ivana Vladović je dva puta bila prateći vokal na Pesmi Evrovizije – 2015. godine kao prateći vokal Nenada Kneževića Kneza, predstavnika Crne Gore, i 2018. godine kao prateći vokal Vanje Radovanovića, koji je takođe predstavljao Crnu Goru. Ove godine, zajedno sa kvartetom „Wonder Strings“, takmičila se na izboru za srpskog predstavnika na festivalu Beovizija, gde sa numerom Aleksandre Milutinović Moja bol osvajaju 5. mesto. Profesionalno se bavi pevanjem više od 10 godina; sarađivala je sa velikim brojem muzičara sa prostora Balkana, kao glavni vokal nastupala je sa nekoliko poznatih klupskih bendova, a formirala je i bend pod svojim imenom.

Dušan Alagić je kompozitor, tekstopisac, muzički producent i multi-instrumentalista iz Beograda. Kao pijanista, gitarista i prateći vokal bio je deo tima Željka Joksimovića 2012. godine u Bakuu, kada je Srbija osvojila 3. mesto sa kompozicijom Nije ljubav stvar. Dva puta je bio muzički producent za Dečju pesmu Evrovizije, a 2017. godine bio je tekstopisac i producent srpske verzije numere In too deep, koju je na Evrosongu izvodila Tijana BogićevićViše od decenije sarađuje sa zvezdama popularne muzike u regionu. Učestvujući na više od 500 izdatih pesama u prethodnih 15 godina i na mnoštvu koncerata na kojima je svirao, ostvario se i kao hitmejker, ali i kao studijski i koncertni instrumentalista.

Mladen Lukić predstavljao je Srbiju na Pesmi Evrovizije u Lisabonu prošle godine, kao glavni vokal sastava „Sanja Ilić i Balkanika“, kada je Srbija ostvarila plasman u finale i osvojila 18. mesto od 42 zemlje učesnice. Prvi je trombon Pozorišta na Terazijama, Big benda koji prati Željka Joksimovića i tribjut benda koji izvodi numere Ejmi Vajnhaus. Mladen je javnosti poznat kao finalista prve sezone jadranske verzije TV serijala X Factor emitovane tokom 2013. i 2014. godine. Profesor je instrumenta na kojem svira i predmeta Orkestarske deonice u muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu.

Oznake

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Nasa Nevena ima andjeoski glas prelepa devojka bolje receno zena prelepa pesma. Nasa Nevena je reprezentativna cula sam je kako je pevala juce na svojoj svadbi sa izabranikom njenog srca Nikolom pesmu CARUSO. Bez imalo dvoumljenja kazem da ce biti medju prvih 5 u finalu……Ipak volela bih da pobedi. NAPRED NEVENA DO POBEDE

  • Jako mi se sviđa ekipa.. I Ivana i Mladen su se uklopili u pesmi kao prateci vokali.. Pesma je dobila novu lepuu notu a i ne sumnjam da ce ovo biti dobro na sceni.. Samo nastup da bude jednostavan, sveden, sa prelepom Nevenom na sceni i Duletom koji svira gitaru ali negde malo u mraku u pozadini i da postoje efekti ma podu i led ekranima kao kod Rusije 2015.godine i bice sve TOP!

  • Nismo nikad znali napraviti scenski nastup, a nismo ni imali para da doteramo svoju “skalameriju” i montiramo je, tako da kakav god bude nastup ne treba da se brinemo.

  • Ja stvarno mislim i zelim, da Nevena Nastupa sama sa svojom energijom i da joj se nista ne promeni na sceni, nek sve bude kao ns beoviziji. Samo nek se trude pratice kamere oko nje, to treba stvarno da se neko dobro potrudi srediti i bice sve ok.

  • @Beobožavatelj
    A šta ako sve bude kako treba,što moraš da baksuziraš…Čoveče oladi malo i sačuvaj svoje komentare te vrste kad dodju probe.

  • Ako RTS režira nastup, velika je mogućnost da Srbija ne vidi finale.