Iz mog ugla 2019

Kobi Marimi | Izrael 2019

Kobi Marimi je 42. predstavnik Izraela koji je to pravo stekao pobedom u takmičenju za talente „Sledeća zvezda za Evroviziju“ . On će braniti čast svoje zemlje u finalu Evrosonga 18. maja s pesmom Home.

Ima 27 godina i rođen je u Ramat Ganu, ali je zanimljivo da pre učešća u pomenutom šouu praktično nije imao profesionalno muzičko iskustvo. Ipak, nakon završetka srednje škole, školovanje je nastavio studirajući scensku umetnost. Za to vreme, pokušao je da izgradi svoje samopouzdanje, što je osobina koja mu je do tada nedostajala i zbog koje nije mogao da se više eksponira.

Na kraju je i uspeo. Ne samo da je smršao 30 kilograma već je dobio i više uloga u pozorišnim predstavama – čak i nagradu „Obećanje godine“ za svoja dostignuća.

Izrael je peti put zaredom odabrao predstavnika putem popularnog talent-šoua, koji se emituje i u svetu pod licencom The Rising Star. Ovaj maratonski program startovao je 24. novembra i nakon nešto više od tri meseca i 35 emitovanih emisija, konačno je iznedrio pobednika. Kobi nije bio omiljen u početku, ali je iz emisije u emisiju sticao sve veću naklonost žirija i publike, pre svega svojim jedinstvenim stilom pevanja i vokalnim sposobnostima.

Evrovizijska pesma Home ciljano je pisana za njega nakon pobede u pomenutom šouu, a napisali su je Inbar Vicman i Ohad Šragaj. Reč je o dirljivoj baladi koja se savršeno slaže uz Kobijev moćan glas.

Oznake