Iz mog ugla 2019

Čingiz Mustafajev | Azerbejdžan 2019

Čingiz Mustafajev će ove godine pokušati da vrati Azerbejdžan u finale, u kojem prošle godine prvi put nisu učestvovali. Mladi muzičar iz Azerbejdžana će se predstaviti pesmom Truth (Istina), čiji su kompozitori već dobro uigrani evrovizijski maheri.

Čingiz je rođen u Moskvi, ali se još kao mali preselio u azerbejdžanski gradić Kazah. Njegov talenat primetila je nastavnica engleskog njegovog brata, koja je još tada tvrdila da se radi o velikom talentu i budućoj pevačkoj zvezdi. Čingiz od svoje pete godine komponuje i svira gitaru, a diplomirao je solo pevanje na Umetničkom fakultetu u Bakuu. Njegova muzička karijera zvanično otpočinje sa 13 godina, kada odnosi ubedljivu pobedu na takmičenju azerske verzije Idola. Kasnije učestvuje na azerbejdžanskom nacionalnom izboru 2011. godine i počinje da promoviše svoju domovinu putem muzike.

Zanimljivo je da je Čingiz učestvovao na ukrajinskom „Glasu“ zajedno sa ovogodišnjim predstavnikom Gruzije Otom Nemsadzeom, samo što su se takmičili u različitim sezonama. Nakon silnih pevačkih takmičenja, Čingiz snima pesme sa azerskim zvezdama poput Samire i Zamiga.

Ovaj talentovani gitarista je veliki pobornik španske škole muzike. Ljudi govore da gitara prosto „oživi u njegovim rukama“. Očaran je španskim flamenkom i njegove obrade ovog tipa pesama su veoma popularne, kako u Španiji, tako u Azerbejdžanu.

Verovali ili ne, ove godine će u potpunosti odstupiti od svog uobičajenog muzičkog pravca. Njegova evrovizijska numera Truth zapravo opisuje mračnu, toksičnu ljubavnu vezu. Čingiz predstavlja izdatog partnera, na kojem je da odluči da li će i dalje živeti u savršenoj iluziji ili će okončati agoniju.

Kompozitori ove mračne pop numere su Borislav Milanov, Trej Kembel, Pablo Dinero, Hostes, Joakim Pešon i sam Čingiz Mustafajev.

Oznake