Evrovizija 2019

Evrovizija koja obećava: Poznati su učesnici revijalnog dela

Izraelski javni emiter KAN je objavio kako će izgledati revijalni segmenti Pesme Evrovizije 2019, kao i detalje o „Evroselu“ i svečanom otvaranju na famoznom, ovog puta narandžastom tepihu. Da ukratko definišemo, biće to najbolje organizovana Evrovizija do sada, sudeći po tome ko će sve učestvovati u svojstvu gosta i kako će izgledati ostatak organizacije.

Revijalni segmenti programa

Kako red nalaže, prezentaciju celokupnog programa Pesme Evrovizije 2019. treba započeti od toga kako će izgledati revijalni delovi sve tri večeri.

Na otvaranju prve polufinalne večeri će 14. maja nastupiti prošlogodišnja pobednica Neta Barzilaj koja će otpevati novu verziju svoje pobedničke kompozicije Toy, kao i novi singl koji će objaviti do kraja aprila. Takođe, ni ova Evrovizija neće proći bez legendarne pobednice iz 1998. godine Dane International, koja će se publici predstaviti dva puta – jednom u pauzi za glasanje tokom prvog polufinala, a drugi put tokom finalne večeri; najavila je da će na jednoj od te dve večeri izvesti zaista moćnu numeru koja će biti iznenađenje za gledaoce.

Tokom druge polufinalne večeri će u revijalnom delu nastupiti finalisti ovogodišnje nacionalne selekcije „Sledeća zvezda za Evroviziju“, članovi benda „Shalva“ koji će se predstaviti numerom Million dreams.

Jedno od tački finalne večeri 18. maja će biti u obliku specijalnog nastupa koji će upotpuniti petoro nekadašnjih evrovizijskih učesnika, od čega su troje pobednici, a dvoje vicešampioni. Prvo će nastupiti nekadašnji pobednici Končita Vurst (Austrija 2014) i Mons Selmerlev (Švedska 2015), kao i nekadašnji vicešampioni Verka Serdjučka (Ukrajina 2007) i Eleni Fureira (Kipar 2018); svako od njih četvoro će imati zadatak da otpeva po jednu tuđu evrovizijsku numeru; tako će Končita pevati Monsovu Heroes, Mons Eleninu Fuego, Eleni Verkinu Dancing lasha tumbai, dok će Verka pevati Netinu Toy.

Na samom kraju ove tačke će svih četvoro u pratnji evrovizijske pobednice iz 1979. godine Gali Atari otpevati pobedničku kompoziciju iz te godine Hallelujah.

Veliko finale će tog 18. maja biti i u znaku nastupa slavnog izraelskog pevača Idana Raichela, koji će u pratnji 24-oro pevača i muzičara izvesti svoju numeru Bo’ee – Come to me being; na samom kraju nastupa će mu se pridružiti svih 26-oro finalista.

Specijalna gošća finalne večeri će biti i poznati model, glumica Gal Gadot. Kakva će biti njena uloga, biće poznato u narednom periodu.

Ostale zanimljivosti i pitanje Madone

Da Izrael nije zaboravio ni svog prvog evrovizijskog pobednika iz 1978. godine Išara Koena, govori i činjenica da će on saopštavati glasove izraelskog žirija na završnoj večeri 18. maja.

Naravno, festival neće proći bez duhovitih video-materijala koji će biti emitovani tokom polufinalnih večeri. Za taj deo će biti zadužen poznati muzičar i video-umetnik Kutiman, koga do sada nikada nije interesovao Evrosong; upravo zbog toga je poslednjih šest meseci proučavao 63-godišnju istoriju ovog najdugovečnijeg televizijskog nadmetanja i napravio trominutne videe sa novom muzikom. Sve tri večeri šoua nikako neće proći ni bez svetski poznatog mentaliste Liora Suharda.

Ranije je potvrđeno da će na finalnoj večeri nastupiti i Madona, te trenutno javni emiter KAN radi sa njom na rešavanju još nekih spornih sitnica oko nastupa koje će koštati 1,3 miliona dolara. Kako u dogovoru stoji, otpevaće jedan stari hit i jednu pesmu sa predstojećeg novog albuma „Madame X“.

Narandžasti umesto crvenog tepiha na defileu

Pošto smo završili sa predstavljanjem izuzetno bogatog revijalnog programa, red je da predstavimo i detalje o „Evroselu“ i narandžastom tepihu, odn. svečanom otvaranju takmičenja.

Svečano otvaranje će biti upriličeno na Trgu Habima u Tel Avivu, gde će se predstavnici sve 41 delegacije prošetati narandžastim tepihom do koncertne dvorane „Charles Bronfman Auditorium“ gde će ispijati sokove.

Ovogodišnje evrovizijsko selo će biti smešteno u parku „Charles Clore“ na telavivskoj obali. Biće otvoreno svakog dana za javnost od 12. do 18. maja u terminu od 12 do 17 časova po lokalnom vremenu. Tokom takmičarskih nadmetanja će biti otvoreno do završetka prenosa takmičenja, a 17. maja će biti otvoren u terminu od 12 do 18 časova.

I aktivnosti u evrovizijskom selu će biti propraćene brojnim nastupima talentovanih umetnika poput pevačice Ivri Lider, grupe „Shefita“, pop-rok sastava „Ethnix“, komičarske grupe „Eurofalsh“ i benda koji izvodi obrade hitova grupe ABBA.

Oznake

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.