Iz mog ugla 2019

Mikela Pače | Malta 2019

Nova malteška izaslanica biće mlada Mikela Pače sa modernom R&B numerom Chameleon. Pačeova je kartu za Tel Aviv osvojila pobedom na prvom malteškom X Factoru.

Mikela Pače rođena je 25. januara 2001. godine. Odrasla je u muzički nadarenoj porodici, i pored muzike, njena ljubav su nauke poput biologije, sociologije i kriminologije. Od malih nogu učestvuje na brojnim malteškim i italijanskim muzičkim festivalima. Imala je priliku da izvodi pesme u društvu najpopularnije malteške pevačice Ticijane Kaleje, a u jednom navratu je radila sa producentom famozne Rijane.

Na maltešku scenu stupa prošle godine, prijavivši se na učešće na prvu verziju malteškog X Factora. Izvodila je numere poput Total eclipse of the heart, Somebody to love i Turning tables i bila je pod mentorstvom muzičkog producenta Hauarda Kita Debona. Kao prvi pobednik ovog takmičenja, dobila je pravo učešća na Pesmi Evrovizije kao predstavnik Malte. Njena pesma Chameleon je tek kasnije predstavljena publici.

Kompozitor pesme Borislav Milanov opisuje numeru kao modernu kompoziciju sa kubanskim i regeton uticajem. Snimana je u Beču, Švedskoj i na Malti, i rađena je u skladu sa vokalom mlade Mikele.

Oznake