Iz mog ugla 2019

Mahmud | Italija 2019

Predstavnik Italije na predstojećoj Evroviziji biće, sada već megapopularni, Mahmud sa kompozicijom Soldi.

Alesandro Mahmud, kako glasi njegovo pravo ime, ima 27 godina i rođen je u Milanu, a neobično prezime duguje mešovitom braku svojih roditelja – majka mu je rodom sa Sardinije, a otac Egipćanin.

Muzikom se bavi profesionalno još od malih nogu, a umetničko ime „Mahmood“, po kom je poznat, predstavlja igru reči njegovog prezimena „Mahmoud“ i engleskih reči my mood (moje raspoloženje), što simbolizuje njegovu želju da iznese svoju priču kroz pesme koje izvodi. Stoga svoje ime izgovara kao „Mamud“.

Karijeru je započeo u šouu X Factor, a nedugo zatim počeo je objavljivati autorske pesme, malo u svom izvođenju a malo i u tuđem – Mahmud je autor pesama Nero Bali Mikele Bravi i Hola (I say) evrovizijski poznatog bivšeg predstavnika Marka Mengonija, koje su dostigle platinumski tiraž.

Na festivali Sanremo se već oprobao 2016. godine i zauzeo vrlo uspešno 4. mesto sa svojom pesmom Dimentica.

Ipak, numera Soldi je daleko najveći uspeh u Mahmudovoj karijeri, ali ne zato što je s njom uspeo da pobedi Sanremu 2019, niti zato što predstavlja državu poput Italije na Evroviziji. Ne, ne. Soldi je oborila svaki prethodni rekord i trenutno važi za najslušaniju italijansku pesmu svih vremena, ostvarivši čak million i po slušanja na muzičkom servisu Sportify za sveega 24 časa – dodajte tome još osam miliona u naredna tri dana!

Ne treba pominjati da je pesma ušla i na Global Top 50 listu, kao i da je ubedljivi favorit skoro svih italijansik radio-stanica.

Mahmud će zaista morati da opravda visoka očekivanja u Tel Avivu!

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Ja bih zamolio moderatora unapred da mi dopusti jedan opširan komentar pošto svašta neštl imam da kažem za ovu krajnje interesantnu numeru