Balkan, Balkan! ESC-potpourri Evrovizija 2019

Dana International otvara veliko finale. Tamara Todevska objavila akustičnu verziju svoje pesme

Bliži se maj i trenutak kada ćemo po 64. put izabrati najbolju pesmu Evrope. Učesnici vredno rade na pripremama za svoje nastupe, takođe, objavljuju i promotivne verzije svojih pesama, a detalje o svemu tome vam donosimo u narednim redovima.

🇮🇱 Dana International svečano otvara finalno veče Pesme Evrovizije

Legendarna evrovizijska pobednica iz 1998. godine Dana International će, kako stvari stoje, otvoriti finalno veče Pesme Evrovizije u Tel Avivu. Kako javlja izraelski portal „Walla“, Dana će upravo biti ta koja će pevati na otvaranju finalne večeri Pesme Evrovizije.

Takođe, objavljeni su i detalji o svečanoj ceremoniji otvaranja finalne večeri; prvo će izvesti numeru Tel Aviv koju je originalno izveo Omer Adam i za to vreme će se finalisti avionom spustiti do sajamskog kompleksa u Tel Avivu. Na samom kraju ovog performansa će Dana izvesti i njenu nezaobilaznu pobedničku numeru iz 1998. godine Diva, koja će biti prearanžirana, sa više orijentalnih motiva; u izvođenju druge numere će joj se pridružiti gomila plesača.

Takođe, izraelski mediji navode i da će glumica Gal Gadot za potrebe finalne večeri pripremiti unapred snimljen materijal koji će biti u formi skeča gde će ona taksirati prolaznike.

🇲🇰 🇦🇺 Makedonka objavila akustičnu verziju, Australijanka remikse

Ovogodišnja predstavnica Severne Makedonije Tamara Todevska je niz promotivnih aktivnosti nastavila objavljivanjem akustične verzije svoje numere Proud. Takođe, i australijska predstavnica Kejt-Miler Hajtki je objavila dva remiksa svoje takmičarske pesme Zero gravity, od kojih je jedan uradio producent pod pseudonimom „7th Heaven“, a drugi takođe di-džej potpisan pod pseudonimom „Where’s It ATT“.
🇸🇪 Jon Lundvik objavljuje EP izdanje

Švedski predstavnik Jon Lundvik će 10 dana pred Pesmu Evrovizije objaviti maksi-singl (Extended Play) izdanje nazvanog po numeri sa prošlogodišnjeg Melodifestivalena My turn, koje će se sastojati od nekoliko numera iz prethodnih godina i novog materijala pripremanog tokom marta, posle pobede na najvećem evrovizijskom selekcionom festivalu.

Takođe, 26. aprila će biti izdate i četiri remiks verzije njegove ovogodišnje takmičarske numere Too late for love.

🇨🇿 🇦🇹 Paenda u društvu sestre, Česi u društvu troje pratećih vokala

Austrijska predstavnica Paenda je objavila da će jedan od njenih pratećih vokala na sceni u Tel Avivu biti i njena sestra.

Prateće vokale, naravno, imaće i češki predstavnici, grupa „Lake Malawi“; ovom trojcu će društvo praviti sledeći umetnici: IBY Pop, Adina Vostri i Jakub Gabrijel Andel Rajnoh. Kreativni koncept njihovog evrovizijskog nastupa će osmisliti Jan Potmešil, koji radi kao kreativni producent Evrovizije za Češku od 2016. godine; takođe, on radi i kao kreativni producent Zabavnog programa češke nacionalne televizije ČT.

🇫🇮 Finci oktrili detalje nastupa

Producent Pesme Evrovizije za Finsku Ansi Autio, otkrio je kako će izgledati nastup njihovih ovogodišnjih predstavnika, Deruda i Sebastijana Rejmana. Srž nastupa će ostati isti onakav kakav je bio na nacionalnom izboru za njihovu predstavničku numeru Look away, ali će neki scenski detalji biti promenjeni. Ono što je još bitno jeste činjenica da će u Tel Aviv putovati i plesačica Etel Rer, koja je bila prisutna i na selekcionom šouu prilikom izvođenja ove numere.

Takođe, u Tel Aviv će putovati i tim pratećih vokala u sastavu: Mati Leino, Heni Ikonen i Petri Somer.