Iz mog ugla 2019

„Kruna“ iz mog ugla (Srbija)

Nevena Božović je 12. predstavnik samostalne Srbije na Evrosongu. Na izbornom festivalu Beovizija pobedila je s numerom Kruna te tako stekla pravo da vijori srpsku trobojku u Tel Avivu. Nastupiće u 1. polufinalu, 14. maja.

Nevena Bozovic Kruna

Kruna

Pogled mili
Jedini dušu smiri
O volim te
Noć je duga
Bez tebe tuga
Ruku mi daj
Nikad ne puštaj
Neka me svet čuje sad
Životom branim te ja
Neka nas svi vide sad
Svako nek zna, da zauvek
Tvoja sam ja

Pesmu je napisala Nevena Božović, u saradnji s regionalno poznatim makedonskim producentom Darkom Dimitrovim. Srbija se na kladionicama, na današnji dan, nalazi na 31. mestu.

Kuća sećanja i zaborava (Filip David)

Svako ponekad poželi da bude neko drugi, ali šta ako dobije priliku za to?

Albert Vajs je još od detinjstva imao prilike da promeni svoj identitet. Nakon što je 1942. godine pod okriljem užasnog rata ostao bez roditelja i brata Elijaha, neko vreme je proveo u kući folksdojčera koji ga nazivaju Hans i nude mu da zameni njihovog nestalog sina i tako se spase od sigurne smrti. Albert se tada ipak odlučuje da sačuva svoj identitet i pobegne iz nemačke porodice koja ga je umalo usvojila.

Mnogo godina kasnije, na jednoj od konferencija o Drugom svetskom ratu na kojima učestvuje, Vajs lutajući noću njujorškim ulicama nailazi na „Kuću sećanja i zaborava“. U jednoj od prostorija ovog neobičnog zdanja pohranjeno je nepregledno istorijsko pamćenje. Albert u jednom ekranu može da kao na filmu vidi scene stradanja svojih roditelja i Elijahovog nestanka za koji se oseća krivim, jer je mlađi brat bio poveren njemu na čuvanje. Ogromni bol koji je osetio jače no ikad može da nestane ako on u sledećoj prostoriji ove čudesne kuće izbriše sopstveno pamćenje ili, čak, iščezne poput svog rođaka, čuvenog iluzioniste Hudinija (Erika Vajsa). Hoće li Albert iskoristiti poslednju šansu da promeni svoj identitet u skladu sa rečima jednog svog prijatelja i sunarodnika „Pamćenje je strašnije od svakog zaborava“ ili će odlučiti da ostane to što jeste, bez obzira na bol koji ga razdire?

Pisana u prepoznatljivom stilu uglednog autora, „Kuća sećanja i zaborava“ je jedan od najautentičnijih romana novije srpske književnosti.

Za ovo delo, Filip David je dobio prestižnu Ninovu nagradu za 2014. godinu.

Iz našeg ugla

Budući da se srpska evrovizijska pesma nikad ne nalazi u konkurenciji rubrike „Iz mog ugla“, i ovog puta preskočićemo ocenjivanje članova redakcije. Ipak, numeru Kruna komentarisale su i ocenile kolege inostrani novinari, a njima smo postavili tri pitanja:

 1. Kako vide srpsku pesmu u odnosu na ovogodišnju konkurenciju?
 2. Kako vide srpsku pesmu u odnosu na neke naše ranije pesme?
 3. Kakav plasman predviđaju u Tel Avivu?

Evo šta su oni odgovorili…

Rodžer Fraj (Roger Fry), Norveška, ESC Nation
Ocena: 3

 • Ovo je jedna od boljih pesama. Solidna i dobro otpevana. Nadam se da neće imati istog stilistu.
 • Kruna je jedna od boljih srpskih evrovizijskih pesama. Možda nije originalna ili revolucionarna, ali funkcioniše. I zvuči „balkanski velika“, bez preterivanja sa etno-zvukom.
 • Trebalo bi da se nađe u finalu, ali u subotu uveče možda neće mnogo ostvariti.

Igor Trajkovski, predsednik OGAE Severna Makedonija
Ocena: 3

 • U prvom polufinalu Kruna je, u stvari, jedina klasična balada, što joj ide u prilog – svako ko traži baš pravu baladu sa čistim vokalom će glasati za nju. Ne volim mešavinu srpskog i engleskog – ne vidim potrebu da se flertuje sa engleskim usred pesme. Odluči hoćeš li pevati na srpskom ili engleskom i budi tome dosledan.
 • Kruna mi je bolja od prošlogodišnje Nova deca, iako je pesma prošle godine imala veći efekat zbog izrazitog etno-elementa (a Srbiji uvek dobro prolazi taj etno-zvuk), ali mi je, recimo, Goodbye (Shelter) Sanje Vučić u Stokholmu bila zanimljivija balada.
 • Mislim da bi Srbija trebalo da uđe u finale ove godine, ali da neće ostaviti jak utisak u finalu. Treba da vidimo i kako će to izgledati na sceni, znamo da je sada bitan ceo paket, a ne samo pesma.

Deni Linč (Danny Lynch), Ujedinjeno Kraljevstvo, ESC Bubble
Ocena: 4

 • Ovogodišnja srpska pesma je reminescencija klasične evrovizijske balade. Nema mnogo takvih pesama ove godine, što bi moglo da bude prednost.
 • Rekao bih da je ovo jedna od boljih pesama koje je Srbija poslala proteklih godina, a Nevena je verovatno najbolji pevač. Ima fanstastičan glas i apsolutno je predivna.
 • Srbija uvek ima tendenciju da se dobro plasira kada pošalje pesmu balkanskog prizvuka. Mislim da će se žiriju ovo dopasti, što bi moglo da ide u prilog. Takođe, tu su i Slovenija i Crna Gora za prijateljske glasove, zbog čega mislim da će to biti dovoljno da se pređe granica za finale.

Pol Lašmana (Paul Lashmana), Belgija, NewsMonkey.be
Ocena: 3

 • Ovo je dobra ženska balada u godini kada muški solo pevači dobijaju najveću pažnju. To bi joj moglo dati prednost.
 • Meni nekako nedostaje inovativnosti u ovakvoj vrsti snažnih balada.
 • Iznenadiće nas Srbija. Trebalo da bude bolje nego što većina misli da će biti.

Maćej Tomaš Blaževič (Maciej Tomasz Błażewicz), Poljska, Dziennik-Eurowizyjny.pl
Ocena: 5

 • Etno-balada na srpskom je nešto što je manje ili više očekivano od Srbije. Prvo polufinale ima dosta različitih pesama, kada je reč o žanrovima i jezicima, a Srbija je u svomu tome „obična“ i ne znam da li će ovakvo „sigurno rešenje“ proći u finale pored rizičnih i čudnih pesama koje imaju Island, Portugalija ili Poljska. Nadam se da hoće, ali nisam siguran. Uglavnom, čujem komentare da je Nevena lepa, talentovana i emotivna, ali i malo dosadna. Sve zavisi od nastupa.
 • Čak i ako Srbi hoće da šalju nešto moderno i drugačije, Evropa će još dugo tražiti ono što Kruna ima u sebi – emocije, etno-zvuk. Možda nije tako snažna kao što su Željkove pesme ili Molitva, ali sigurno je bolja od onih iz perioda 2016–2018, a Nevena konačno ima priliku da se zaboravi „Moje 3“.
 • Polufinale: 9-12. mesto. Ako prođe u finale, negde između 15. i 20. mesta…

A kakvi bi bili vaši odgovori na ova pitanja? Budite slobodni da nam u komentaru ostavite vaše mišljenje o našem kandidatu.

Ljubazno vam se zahvaljujemo na učešću u devetom izdanju rubrike „Iz mog ugla“. Proglašenje pobednika i konačnu rang-listu očekujte u nedelju, 29. aprila, od 19 časova.

Nevena Božović | Srbija 2019

Oznake

18 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Drago mi je da upravo Nevena predstavlja nasu zemlju na Evroviziji iako mi na Beoviziji nije bila prvi favorit drago mi je da ide jer nju solo na Evroviziji prizeljkujem jos otkad je napustila Moje 3… Ipak samo ucesce na Evroviziji treci put je “Kruna” njene karijere a nadam se da ce jos jednom krunisati svoju karijeru nekim dobrim plasmanom! Srecno! ☺

 • Pre nego da odgovorim na sva ova pitanja, samo hoću da kažem da ću da se potrudim da, kad je u pitanju Nevena i pesma kojom predstavlja našu Srbiju, budem što objektivniji.
  Nevena je zaista zvezda u usponu, i od nje tek treba očekivati da zablista još više i jače. Sa njenim talentom i harizmom sam upoznat još 2007. godine, kada je u Roterdamu učestvovala na JESC-u, gde je bila treća. Još tada sam znao da će ona biti velika srpska, a neću preterati ako kažem i regionalna zvezda. To ona potvrđuje kroz svoj stvaralački rad iz godine u godinu, iz hita u hit. Svaka pesma koju je ona izbacila u etar pre Beovizije je bio hit, a i danas se te pesme slušaju. Mnogo poštujem njen autorski rad i volim privatno da slušam njene pesme.
  Što se tiče pesme ,,Kruna”, ova pesma me je osvojila na prvo slušanje, jer je Nevena uspela da prenese tu emociju. Prosto, svako ko je zaljubljen čovek i ko voli, uvek će da se pronađe u ovoj pesmi. Ja sam se u ovoj pesmi pronašao. Slažem se sa mnogima da je to klasična evrovizijska balada, za nešto malo balkanskog prizvuka, ali je to ujedno i pesma koja ima dušu i emociju, što mnogo cenim kod ovakvih balada. Nevena zna to da prenese na publiku, što je i pokazala i na Beoviziji (kada je i otklonila bilo kakvu dilemu oko toga ko će u Tel Aviv) i u Amsterdamu, gde su svi bili oduševljeni njenom izvedbom. Pametnom dovoljno. Dalje, kada sam čuo prerađenu verziju ove pesme (ona sa kojom ćemo se predstaviti na ESC), zaključio sam da je pesma postala dosta kvalitetnija nego na Beoviziji. Ali, ono što nisam primetio odmah, ali sam to video kroz svako naredno slušanje, jeste skraćena klavirska deonica kod prelaza iz instrumentala u drugu strofu. Smatram da to nije ni trebalo da se dira, ali, uprkos tom malom nedostatku, smatram da je pesma jaaako dobra, i puna emocije. Upravo ta emocija je i najveći kvalitet ove pesme. RTS je mogao i morao bolje da napravi spot, što je već pitanje za one koji se bave promocijom i marketingom. I molim Boga da RTS i Gromilić (čovek koji je zadužen za osmišljavanje nastupa) ne kiksnu sa vizuelnom prezentacijom pesme. Prošle godine su, koliko-toliko, uspeli da ispeglaju stvar sa dobrim nastupom, a nadam se da će ova pesma dobiti jednu lepu prezentaciju na sceni, jer to ova pesma zaslužuje.
  A sad odgovori na pitanja…
  1. U odnosu na ovogodišnju konkurenciju, Nevena je na nekoj zlatnoj sredini. Ima i boljih, ali i gorih pesama. Kao što rekoh malopre, sve zavisi od vizuelne prezentacije. To može da poboljša naš rejting kod publike.
  2. Ovo je jedna od boljih pesama sa kojom se predstavlja Srbija kao samostalna država, ali ne i najbolja. Molitva i Nije ljubav stvar su bez premca. Pesma Kruna je u istom rangu sa Bojanom Stamenov, Jelenom Tomašević i Sanjom Vučić ZAA, a sigurno je bolja od Marka Kona, Milana Stankovića, Nine, Moje 3 (čiji je deo bila i sama Nevena), Tijane Bogićević i Balkanike.
  3. S obzirom na sve rečeno, i na konkurenciju ove godine, predviđam plasman u finale, i to sasvim izvesno. A u finalu plasman od 10-15. mesta (to je objektivno gledište). Ali, kao neko ko navija za svoju zemlju, priželjkujem da Nevena uđe u TOP10, i ima kvalitet za to. Verujem da će mnoge prijatno iznenaditi. A kladionice mi nisu merodavne za sam plasman, pa se na to neću ni osvrtati.
  S obzirom na sve rečeno, od mene za našu Nevenu – 4+ (bila bi i čista 5 da su lepo odradili spot i da nisu skratili onu klavirsku deonicu). Najveći plus kod ove pesme je, ponavljam, emocija i taj lični pečat koji Nevena daje ovoj pesmi.

  Ocena: 4+

  P.S. Svim čitaocima koji su pravoslavne veroispovesti želim Srećan Vaskrs. Hristos Voskrese! 🙂

 • Slozio bih se sa @Vuk oko stajlinga, nekako bas vestacki, utegnuto i neprirodno izgleda u onoj haljini koja bi isla uz npr If love was a crime. Shodno tome, mogu je zamisliti u dugoj raskosnoj haljini(mozda slicnoj Zoe ili Gabriele 2016). Posto sama pesma je emotivna,ljubavna i jednostavna takav i nastup treba biti(bez plesaca i bilo kakve pirotehnike jer su ovde Nevena i njen glas najveci aduti). Mislim da za finale ne treba da brinemo a u njemu sta bude. Srecno nam bilo!

 • Obzirom na promenu u načinu analiziranja naše, srpske predstavničke pesme, pisanje ću započeti odgovorima na pitanja koja je redakcija sajta postavila.
  1. U odnosu na ovogodišnju konkurenciju, našu pesmu vidim kao oličenje normalnosti, kulture, jedne čiste umetnosti koja ne flertuje sa senzacionalizmom. I to smatram najvećom šansom naše pesme. Ipak kada bi pričao o nekom rangiranju mislim da je ova pesma negde oko sredine kada se uzme sve u obzir. Da ne dužim dalje.
  2. Ako bi u obzir uzimali godine od našeg povratka na ESC, dakle od 2004. ovu pesmu bih svrstao pri dnu gornje polovine ranga. Malo pojašnjeno to bi značilo da je ispod 2004., 2005., 2007., 2008., 2012., 2018., a ispred 2009., 2010., 2011., 2013., 2016., 2017., a da je tu negde sa našom predstavničkom pesmom iz 2015. godine.
  3. Apsolutno smatram da zaslužujemo finale, u koje iskreno rečeno nisam siguran. A u finalu smatram da smo realno negde ili oko desetog (u smislu par mesta iznad) ili u rasponu od 10-15.mesta. Mislim da je Nevena kadra da ukoliko prođe u finale nadmaši Balkanikin prošlogodišnji plasman.
  Pošto sam odgovorio na pitanja redakcije, sledi moj skromni komentar.
  Ako bi ovu pesmu (a mislim da je neizbežno) posmatrali kroz prizmu konkurencije koju je imala na ovogodišnjoj Beoviziji, ja bih rekao da je njen izbor za našeg predstavnika zapravo solomonsko rešenje. U pitanju je pesma za koju niko ne može da kaže da je izlizana etno ratna patetična balada kao što je moglo da se kaže za Dženana, niko ne može da kaže da igramo na kartu iznenađenja jer šaljemo Sašku Janković sa pesmom koja niti smrdi niti miriše i mnogima je kao nedovršena, niko ne može da kaže da šaljemo zastarelu pesmu i pesmu koja je zarobljena u vremenu (čitaj : prva dekada 21. veka) kao što se priča za Ivanu Vladović.
  Odlučili smo se na neki način za sigurnu varijantu. Šaljemo dobro poznato lice evrovizijskoj publici, umetnika koji je već isprobao evrovizijsku scenu, mladu perspektivnu pevačicu ujedno, šaljemo snažan vokal, šaljemo jednu kulturnu emotivnu baladu koja ima normalan, skladan tekst, pevamo na maternjem jeziku (ali ubacujemo sekvencu na engleskom čega nisam pristalica ali može da bude plus) i jednostavno igramo na kartu normalnosti što pozdravljam. U tom smislu ćemo se razlikovati i to je dovoljno za početak.Samo je pitanje na koji će način evrovizijska publika reagovati. Samo… Smatram da podhitno treba da se promeni stajling jer vidim da se za mene totalni promašaj sa Beovizije forsira. I obavezno je trebalo više reklame, aktivnosti, bolji spot i jači rad na promociji.
  Nadam se i verujem u prolaz u finale, definitivno ga zaslužujemo i očekujem i od Evrope da to ispoštuje.
  Na kraju želim da kažem da sam i ove kao i svake godine uživao u rubrici koja je već počela da mi nedostaje jer je ovih malo jače od mesec dana proletelo kao brzi voz. Sa nestrpljenjem iščekujem sutrašnju završnu analizu kada ću i svoju ličnu dovršiti i preći u finalnu fazu iščekivanja ESC. Želim nam svima da budemo na kraju zadovoljni pobednikom a našoj Srbiji svaku sreću, zapaženost i kulturan plasman. Živeli i zdravi bili !

 • I zaboravih da kažem…
  Imam vere u Nevenu i tim ove godine i verujem da Nevena zna šta radi.Ova godina je zaista posebna za nju…prva kantautorska pesma,pobeda na Beoviziji,venčanje i sad nadam se prolazak u finale i značajan prolazak u finalu.
  @Zvezda…ni meni nije jasno taj poredak na kladionicama ukupan-polufinale…izgleda da treba neki stručnjak da nam objasni..
  Ufff jedva čekam probe

 • Nije ni vazno kako ce ona prolaziti u finale…Vazno je da sam se ja ludo ali stvarno ludo zaljubio u nju…I onako ESC je propala stvar nije mi vise ni stalo do toga ,ja Stvarno svake Godine odem u zurkama kada pocinje ovo sranje….Al Bas stvarno Bi bas voleo da ova nasa lepotica popedi.

 • E sad i naša pesma…
  Nevena je što se tiče vokala nesumnjivo jedna od najboljih ove godine i njena pojava je unikatna…
  Pesma da je mogla da bude bolja mogla je,ali pošto je ovo njena prva kantautorska pesma nekako je razumljivo.Što se tiče finala,klackamo se kao i uvek…Nastup treba da ostavi bez daha i da se ne patetizuje…
  Finska,Češka,Estonija ili San Marino (samo zbog suludih simpatija) nam mogu ugroziti mesto,kao i Poljska ako je publika prihvati na pravi način.
  Inače mojih 10 finalista su:Grčka,Kipar,Portugal,Island,Madjarska,Srbija,Poljska,Slovenija,Belgija i Australija

 • Polako Nemanja, smanji doživljaj…
  Pesma jeste kvalitetna ali jedva će ovo u Top 10 tako da nemoj u finalu da se razočaravaš.

  Inače, interesantna stvar je da smo 31. po kladionicama (nerealno skroz), a 6. u 1.om polufinalu za prolazak dalje sa kvotom od samo 1.3

 • Srbija je na visini zadatka ove godine i totalno svoja sto je retko videti u danasnje vreme…Nevena je mlada, talentovana i kulturna devojka koja ima fascinatan vokal a i videli smo reakcije posle live nastupa u Amsterdamu…Pesma je mocna emotivna balada koja ima dodatnu tezinu jer je kantautorska, ESC verzija mi je bolja zbog violina koje su tipicne za nas a generalni utisak o pesmi mi je da mozda nama Srbima zvuci “vec vidjeno” ali ipak mislim da je ova pesma originalna za druge sto je i poenta jer mi svakako ne mozemo glasati…Nadam se odlicnim scenskim nastupom u sta ne sumnjam, i smatram da sve treba da bude sofisticirano, umereno i uskladjeno bas kakva je i Nevena a i “Kruna”…Ne zelim da zvucim previse pristrasno ali mislim da je ovakav KVALITET zasluzio visok plasman, definitivno idemo u finale a sto se tice finala nadam se levoj polovini tabele kao i svi mi…I moram da napomenem da mi je ovo nasa najlepsa i najoriginalnija pesma jos od “Nije ljubav stvar”… #KRUNA

 • Zaboravio sam to da kažem,da sam se apsolutno naježio na onu akustičnu verziju!Moja ocena za našu pesmu je 5,iako neće ulaziti u konkurenciju,pošto će nastup skoro sigurno biti vrhunski,i nema šanse uopšte Nevena da omane!Ona je došla na ovogodišnji ESC da razvali svu konkurenciju,u inat neprolasku sa Moje 3 2013!

 • I,za sam kraj,kao i uvek,naša srpska pesma!Obožavam Nevenu Božović,jedna od mojih omiljenih pevačica,ako ne i omiljena,upoznao sam je lično još 2013,pred Beosong,pa onda i pred sam put u Malme.Plakao sam od sreće kada je ona pobedila na Beoviziji!Malo je lošija od Molitve i Željkovih pesma(Lane Moje,Oro,Lejla,Nije Ljubav Stvar),i Beauty Never Lies,ali bolja od prošlogodišnje Nova Deca.Takođe je bolja i od Ovo je Balkan,Čaroban i In Too deep,a od Cipele i Ljubav je svuda,dve naše najgore pesme ikada,da i ne govorimo!Proći će u finale,a ako baš bude briljirala sa nastupom,možda ćemo ostvariti prvi jednocifreni rezultat još od 2012.U supotnom,ako bude loš nastup,proći će kao Milan Stanković,Nina ili Sanja Vučić,znači neki osrednji rezultat u finalu!

 • Dobro je što je Neveni data druga, odnosno treća šansa, i dobro je to što je ovog puta ona kompletan autor svoje pesme. U početku mi nije bila za Evroviziju, ali se moje mišljenje znatno promenilo u toku nastupa na Beoviziji. Možda je bolje da se išlo sa originalnom verzijom, ali vidim da je dorađena verzija dobro prihvaćena.

  U odnosu na ovogodišnju konkurenciju, ova pesma ima puno harmoničosti u instrumentima, što ove godine fali, a ujedno je i čini mi se jedini ženski izvođač sa klasičnom baladom.

  Ako je uporedim sa našim ranijim pesmama, mogu reći da je negde u sredini. Lepa balkanska balada, ali ne može parirati onima sa kojima smo bili na vrhu tabele. Lično mi je ići sa pesmom kao što je Nova deca (pri tome mislim na deo pesme koji Danica izvodi), jer su balade davno prevaziđene.
  Ima potencijala za finale. Trebalo bi da ima veću podršku žirija, nego publike, a tu je i prijateljsko glasanje iz regiona, tako da prognoziram da ćemo se nekako izboriti za plasman, a u finalu mislim da ćemo biti na sredini

 • Pre nego što odgovorim na sva ova pitanja, da naglasim da sam bio lično prisutan u studiju na Košutnjaku na Beoviziji sve 3 večeri (oba polufinala i finale), da ESC fan ne pomisli da sam obični amater koji lupeta ovde, tako da mogu da komentarišem i iz tog ugla:

  1) Pesma je kvalitetna u muzičkom smislu, Nevena ima dobar glas i nema nikakvih problema za prolazak u finale, plus u slabijem smo polufinalu tako da to ne treba da se dovodi u pitanje a i plus imamo par komšija za glasanje.
  2) Neuporedivo bolja numera od ‘Nove Dece’ sličnog kvaliteta kao Sanjina pesma Goodbye ali peva na srpskom što naša dijaspora ceni, dakle eto gomila glasova na Televotingu. Tu negde u rangu Bojanine ‘Beauty never lies’…
  3)… Tako da očekujem borbu za Top 10 a ko zna, možda doguramo i do Top 5 jer jedine mane koje ima naša pesma to su:
  – već viđeno i bez jakog Wow efekta
  – lyrics, odnosno text je na niskom inteligentnom nivou , kao da je pisan za neku pesmicu za 3.razred osnovne škole
  – Nevena je premršava (prošla uživo pored mene na Beoviziji, kost i koža, nema je 50 kila) iako je lepa u faci. Ako uspe to da sakrije ko na Beoviziji neće biti problema.

  Ocena: 4+ od mene

 • Srbija je i ove godine odlučila postupiti ziheraški. Šalje dovoljno pristojnu, finu, umivenu pjesmu da je odvede u finale, ali nedovoljno upečatljivu i odvažnu da njome napravi iskorak prema gornjem dijelu tabele. Očekujem reprizu prošle godine: prolazak u finale, a onda u finalu – dijasporo, spašavaj stvar da ne završimo ispod 20. mjesta. Na ovom i na još nekim Eurosong sajtovima je prije Beovizije bila anketa tko bi trebao predstavljati Srbiju u Tel Avivu i zanimljivo je da ni na jednoj od njih Nevena nije bila prvi izbor, nego su to bile Ivana Vladović i Wonder Strings ili Saška Janks. Ja sam i dalje uvjeren da je jedna od tih dviju pjesama trebala ići put Izraela. Ocjena: 3.

 • Prvo, ovo nije klasicna Balkanska balada.. Ovo je rok balada sa primesama Balkana, a to nije isto.
  Ni Zeljkova pesma iz 2012 godine nije nista WOW, cak je skoro i slicna ovoj pesmi ali je ‘Nije ljubav stvar’ tipicna balada koja dolazi sa Balkana.
  Imam ustisak da bi sa ovom pesmom mogli da ostvarimo najbolji plasman od 2012.godine ali videcemo..
  Svaka cast redakciji i urednicima ESCSerbia!
  Moja ocena : 5

 • Ne svidja mi se kako stoji na kladionicama od samog pocetka pa do sad, sve mi se cini da kladionice rade bukvalno u smislu lakav je rezultat bio ranijih godina, pa tako. Ne bih podneo da Nevena ne udje u finale a da umesto nje prodju npr. ceska tralalajka ili “ono” islandsko. Svim srcem cu biti uz Nevenu, i iz sve snage navijam da prodje u finale jer Nevena to itekako zasluzuje! A za plasman u finalu kako bude. Doslo je vreme kada nam je samo ucesce u finalu kao pobeda! 😀

  Vama iz redakcije, kao i svake godine, sve pohvale za ovu rubriku!

 • Srpska kompozicija na ovu Evroviziju je suviše tmurna i bez nikakvog efekta. Više je komponirana za žiri nego za narod što dodatno komplicira stvari. Balada na maternjem i malo mešanje sa stranim jeziku mnogo iritira naš narod, a Srbija nema mnogo savezvinka u polufinalu. Kladionice daju veliku nadu, ali srpska se kompozicija ne emituje na ESC radio što je zabrinjavajuće.
  Ocena: 3