Balkan, Balkan! ESC-potpourri Evrovizija 2019

Neta i na finalnoj večeri Evrovizije. Roko objavio „medli“ pobedničkih pesama

Bliži se 4. maj, kada će delegacije polako početi da pristižu u Tel Aviv, gde se održava završno takmičenje za Pesmu Evrovizije. Naravno, učesnici pred odlazak u Izrael objavljuju prepeve takmičarskih kompozicija iz prethodnih godina, a ujedno otkrivaju i detalje svojih nastupa. U isto vreme neki počinju da rade i na promotivnim aktivnostima koje će biti aktuelne u njihovim životima posle Pesme Evrovizije.

🇮🇱 Neta kao pilot u avionu na finalnoj večeri

Taman kada se činilo da će finalno veče Evrosonga proći bez prošlogodišnje pobednice Nete Barzilaj, izraelski portal Walla je objavio nove detalje u vezi sa otvaranjem finalne večeri Pesme Evrovizije. Naime, Neta će biti njen deo, i to tako što će se pojaviti kao pilot u avionu u kom će finalisti doći do sajamskog kompleksa u Tel Avivu, gde se održava takmičenje. I, to će biti sve od nje za to veče.

Svih 26-oro finalista će se po izlasku iz aviona sastati sa Danom International, evrovizijskom pobednicom iz 1998. godine, pre nego što bude počela da izvodi numere Diva i Tel Aviv. U izvođenju tih dveju numera će se Dani pridružiti velik broj plesača.

🇭🇷 Poslušajte Rokov „medli“ pobedničkih pesama

Pred odlazak u Tel Aviv je hrvatski predstavnik Roko Blažević još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih vokala mlađe generacije. Razlog se krije u tome što je objavio snimak u kom je za klavirom otpevao „medli“ pobedničkih numera iz 2007, 2012. i 2014. godine. Sedite u fotelju i uživajte u ovim raskošnim interpretacijama.

🇫🇮 Derud ambasador UNICEF-a za Finsku

Finski di-džej Derud je u pauzi između priprema za evrovizijski nastup sa Sebastijanom Rejmanom našao i novu aktivnost koja će još više doprineti obnovi njegove popularnosti. Postao je ambasador finskog ogranka UNICEF-a, odn. u sklopu njihove kampanje Jano će prikupljati sredstva za pomoć ugroženoj deci. Tim povodom je ovaj slavni di-džej, svetski poznat po instrumentalima Sandstorm i Feel the beat, izjavio da bi mu bilo drago da njegova akcija ili muzika dođu do šireg kruga ljudi, dodavši da mu je izuzetna čast što će biti deo svega ovoga.

🇦🇺 Australijanka sa izraelskim pratećim vokalima

Australijska predstavnica Kejt Miler-Hajtki je za specijalizovani portal Aussievision otkrila detalje o svom evrovizijskom nastupu. Izjavila je da su pojedini elementi nastupa sa nacionalnog izbora zadržani, ali da su u isto vreme i unapređeni. U isto vreme je i dodala da će joj društvo praviti pevači iz ovogodišnje zemlje domaćina, koji će biti njeni prateći vokali.

🇮🇱 Papai Joci sam na sceni

Za razliku od prvog evrovizijskog nastupa, kada je imao društvo plesačice, Mađar Papai Joci će ovaj put biti sam na sceni prilikom izvođenja svoje evrovizijske numere Az én apám, izjavio je na konferenciji povodom ispraćaja u Tel Aviv. Iza scene će se nalaziti dvoje pratećih vokala: Katona Petra i Ferenc Feng Ja Ou.

🇲🇹 Bivša pobednica dečjeg Evrosonga Mikelin prateći vokal

Svakim danom izlazi sve više detalja o nastupu ovogodišnje malteške uzdanice Mikele Pače, koja još uvek važi kao drugi favorit za pobedu, sudeći po činjenici da je njena numera Chameleon najgledanija u konkurenciji ovogodišnjih kompozicija na Jutjubu.

Poznato je da će joj društvo praviti četvoro plesača i jedan prateći vokal koji će se nalaziti iza bine. Njeni plesači će biti: Albin Linden, Nijat K Fredrikson, Amir Ašur i Amanda Arin, dok će funkciju skrivenog pratećeg vokala najverovatnije obavljati pobednica dečjeg Evrosonga iz 2015. godine Destini Čukunjere.

🇷🇺 Sergej prvi put javno izveo svoju takmičarsku pesmu

Rus Sergej Lazarev je prvi put javno izveo svoju numeru Scream pred ispraćaj u Tel Aviv u sklopu večernjeg tok-šou programa koji na tamošnjem „Prvom kanalu“ vodi Ivan Urgant; on je s trećeplasiranom iz Stokholma 2000. godine Alsu vodio finalno veče iz Moskve 2009. godine. Poslušajte i uverite se.

🇮🇱 Izraelska pesma ide na remont

Izraelci očito nisu bili zadovoljni prvobitnom verzijom numere Home Kobija Marimija, te su pred početak proba odlučili da doteraju aranžman. Promene u aranžmanu će se ticati dodavanjem određenih instrumenata u pesmi.

Takođe, objavljeni su i detalji o nastupu. Društvo će mu praviti petoro ranije najavljenih pratećih vokala, koji će stajati na bočnim delovima pozornice i biće istaknuti osvetljenjem i ekranima. Kobijevo lice će se takođe pojaviti na LED ekranima.