Balkan, Balkan! ESC Serbia u Tel Avivu Evrovizija 2019

ESC Serbia u Tel Avivu | Prva Nevenina proba (VIDEO)

Nevena Božović, predstavnica Srbije na 64. Pesmi Evrovizije u Tel Avivu, uspešno je odradila svoju prvu tehničku probu u evrovizijskoj dvorani sajamsko-kongresnog centra „Expo Tel Aviv“.

Nevena je na sebi imala ekstravagantnu crnu haljinu s dosta upadljivog srebrnog nakita – ogrlicu, narukvicu, traku oko ruke… Ona je sama na bini, dok se prateći glasovi ne vide. Reč je o svedenom nastupu, koji počinje pomalo mistično, sa epskim završetkom, kako pesma gradira ka vrhuncu. Jasno je da je u fokus stavljeno njeno vokalno izvođenje i emocija koju prenosi kroz pesmu. Pozadina i svetla su pretežno tamni, a zanimljivo je da će u toku prenosa naš nastup prvi put imati i animacije na ekranu.

Ona je za naš sajt izjavila da je više nego zadovoljna svojim nastupom i onim kako to izgleda na velikom ekranu, ali da svakako postoje male stvari koje se mogu popraviti do naredne probe.

U priloženom videu pogledajte i poslušajte šta nam je Nevena rekla, te osetite i atmosferu tokom prvog susreta s medijima, tzv. Meet & Greet.

A šta kažu novinari?

Oni predstavnici medija koji su do sada stigli u Tel Aviv gotovo da su složni u oceni da je Nevenin nastup bio izvanredan te da se plasman u finale ne dovodi u pitanje.

Džoi Sansom s portala ESC Bubble kazao je da je impresioniran prikazanim, kako pevanjem, tako i kompletnom scenografijom, te da bi Neveni dao osam poena. Tim Džumavan, koji izveštava za sajt ESCXTRA.com, iznenađen je koliko je ceo scenski prikaz i Nevenino izvođenje unapređeno u odnosu na Beoviziju. Maćej Mazanjski iz Poljske, urednik portala „Dobro veče, Evropo!“ ocenio je da Srbija ove godine ima klasičnu evrovizijsku balkansku baladu kakva je Evrosongu potrebna, te da nema ove godine ovakvih pesama, što bi moralo da bude naša prednost. Slično razmišlja i evrovizijski fan iz Izraela Lior Karmel. On je, pak, rekao da će biti pravi izazov nastupiti u sredini prve polufinalne večeri, ali da je siguran da će se Srbija plasirati u finale.

Jedini koji je izneo određene kritike bio je Andrej Mihejev, glavni urednik portala ESCkaz.com. Njegova je ocena da Nevena ne prenosi iskreno poruku pesme te da ima još izvođača u prvom polufinalu koji „samo stoje na bini“ prezentujući svoju pesmu. Ipak, rekao je da su grafike i čitava vizualizacija impresivni i da ostavlja dobar utisak.

U nastavku, pogledajte njihove reakcije iz pres-centra…