Zanimljivosti

Evrovizijska Jutjub lista: Mikela zadržala prvu poziciju, Nevena pala za četiri mesta

Vreme je za novu „Evrovizijsku Jutjub listu“. U odnosu na prethodnu sedmicu po pitanju prvog mesta nije bilo većih promena – i u nedelji između 3. i 9. maja čelnu poziciju i dalje drži ovogodišnja malteška predstavnica Mikela Pače s numerom Chameleon, dok se samom vrhu primiče aktuelni favorit za pobedu, Holanđanin Dankan Lorens, koji se nalazi na 2. mestu.

Neta Barzilaj iz Izraela se nalazi u „velikoj opasnosti“ jer možda njen oficijelni spot za pesmu Toy više neće biti najgledaniji evrovizijski na Jutjubu; ona je ove sedmice pala na 3. mesto. Četvrtu, petu i šestu poziciju su zadržali Mahmud iz Italije, Luka Heni iz Švajcarske i Tamta sa Kipra, dok je Sergej Lazarev iz Rusije s numerom Scream ove sedmice preskočio Srbuk i Bilala Hasanija u borbi za zauzeće 7. mesta. S druge strane, poslednjih dvoje spomenutih izvođača su ove sedmice pali za jedno mesto niže u odnosu na prethodnu sedmicu.

Kipranka Eleni Fureira se više ne nalazi među prvih 10 zato što ju je sa 10. mesta ove sedmice zbacio ovogodišnji švedski predstavnik Jon Lundvik s numerom Too late for love.

Najgledanija balkanska evrovizijska numera je i ove sedmice je Better love Grkinje Katerine Duske (u generalnom plasmanu ove sedmice zauzima 16. mesto), dok je druga na listi najgledanijih u balkanskoj kategoriji kompozicija Proud Tamare Todevske (35. mesto u generalnom plasmanu).

Ester Peoni iz Rumunije ima treću po gledanosti balkansku evrovizijsku numeru (37. mesto u generalnom plasmanu), a prate je iz ovogodišnje konkurencije: Roko Blažević iz Hrvatske (spot za pesmu The dream se nalazi na 42. mestu, a nastup sa Dore na 85. mestu), Zala Kralj i Gasper Šantl iz Slovenije (43. mesto u generalnom plasmanu), grupa „D mol“ iz Crne Gore (50. mesto u generalnom plasmanu), dok krug od ovogodišnjih učesnika zatvara naša Nevena Božović, čija je gledanost spota za Krunu pala za četiri mesta niže u odnosu na prethodnu sedmicu (53. mesto od 100 najbolje plasiranih videa), dok s druge strane, prva verzija Nevenine numere, koja je bila predstavljena na Beoviziji, ove sedmice se popela za tri pozicije više u odnosu na prethodnu – 69. mesto.

Najbolje plasirana od starijih balkanskih evrovizijskih pesama je Molitva Marije Šerifović – ove sedmice se njen nastup sa finalne večeri iz Helsinkija 2007. godine nalazi na 46. mestu, što je za četiri pozicije više u odnosu na prethodnu. Prate je: Elena Paparizu iz Grčke (i ove sedmice se na listi nalaze dve verzije klipa sa finalne večeri iz Kijeva 2005 – jedna je na 65, a druga na 86. mestu), grupa „Equinox“ iz Bugarske (spot za numeru Bones se nalazi na 67. mestu), Poli Genova s numerom If love was a crime (nastup sa finalne večeri iz Stokholma 2016. se nalazi na 74, a spot na 88. mestu) i Kristijan Kostov iz Bugarske (nastup sa finalne večeri iz Kijeva 2017. se nalazi na 92. mestu).

Gledajući ostale pobednike iz perioda 2000-2009. godine, na listi se nalaze još dva nekadašnja pobednika: grupa „Lordi“ iz Finske (nastup sa finalne večeri iz Atine 2006. se nalazi na 30. mestu) i Dima Bilan iz Rusije (nastup sa finalne večeri iz Beograda 2008. se ove sedmice nalazi na 63. mestu).

Iz prvih 100 je ispala prošlogodišnja estonska predstavnica Elina Nečajeva, a vratili su se: prošlogodišnja ruska uzdanica Julija Samojlova s numerom I won’t break (87. mesto) i nastupi prošlogodišnjih španskih i nemačkih evrovizijskih aduta sa finalne večeri u Lisabonu – Amaja i Alfred, i Mihael Šulte su zauzeli 96, odn. 100. mesto.

Na samom kraju rubrike „Evrovizijska Jutjub lista“ treba podsetiti na listu 10 najbolje plasiranih u sedmici između 3. i 9. maja tekuće godine:

  1. Mikela Pače | Chameleon (Malta 2019, osam sedmica na listi)
  2. Dankan Lorens | Arcade (Holandija 2019, devet sedmica na listi)
  3. Neta Barzilaj | Toy (Izrael 2018, 60 sedmica na listi)
  4. Mahmud | Soldi (Italija 2019, osam sedmica na listi)
  5. Luka Heni | She got me (Švajcarska 2019, devet sedmica na listi)
  6. Tamta | Replay (Kipar 2019, osam sedmica na listi)
  7. Sergej Lazarev | Scream (Rusija 2019, osam sedmica na listi)
  8. Srbuk | Walking out (Jermenija 2019, osam sedmica na listi)
  9. Bilal Hasani | Roi (Francuska 2019, deset sedmica na listi)
  10. Jon Lundvik | Too late for love (Švedska 2019, osam sedmica na listi)

Izvor: popnable.com

NAPOMENA: Svi video-klipovi koji su iskorišćeni za ovu listu su odabrani sa oficijelnog Jutjub kanala Pesme Evrovizije.