Dečja Evrovizija 2019

„Podelite radost“ na Dečjoj Evroviziji u Gljivicama!

Share the Joy slogan je pod kojim će se održati 17. Dečja pesma Evrovizije u poljskom gradu Gljivice.

Na konferenciji za pripadnike „sedme sile“ tokom održavanja priprema za predstojeću Pesmu Evrovizije u Tel Avivu su bili prisutni i predstavnici produkcionog tima Dečje pesme Evrovizije 2019, koja će biti održana u poljskom gradu Gljivice. Tim povodom su otkriveni logotip i slogan ovogodišnjeg 17. po redu izdanja Dečje Evrovizije.

Slogan ovogodišnjeg takmičenja glasi Share the Joy (srp. Podelite radost), a logotip je u formi fluorescentne igračke letećeg zmaja u plavo-ljubičastoj kombinaciji. Leteći zmaj simbolizuje slobodu, svetlost i deljene radosne trenutke. Kreativni koncept predstavlja ideju da nas zajednički rad čini boljim, jačim, i može doneti radost i sreću dok slavimo lepe stvari u životu.

Na konferenciji je pored prošlogodišnje pobednice Roksane Vengjel bio prisutan i celokupan kreativni tim koji će učestvovati u realizaciji takmičenja: vođa projekta Gert Kark, kreativni direktor Konrad Smuga i koordinator projekta Marta Pjekarska.

Takmičenje će biti održano 24. novembra u novoizgrađenoj višenamenskoj areni u Gljivicama, kapaciteta od 13.500 mesta i predstavlja jedan od najvećih takvih objekata u čitavoj Poljskoj.

Decja Evrovizija 2019
Foto: EBU

Za sada je učešće potvrdilo devet zemalja: pored domaćina Poljske i standardne Holandije, gledaćemo i: Australiju, Francusku, Gruziju, Irsku, Portugaliju, Rusiju i Vels. S druge strane, povratak na takmičenje je najavila i Španija, nakon nedavne objave na društvenim mrežama da se trenuntno radi na tom procesu.

Gruzija će svog aduta drugu godinu zaredom izabrati preko TV šoua Ranina čije je finale zakazano za jun, Holanđani će svog predstavnika izabrati preko tradicionalnog Junior Songfestivala, Rusi će svog malog izaslanika za Poljsku izabrati preko nacionalnog finala koje će biti održano u saradnji sa školom pevanja Igora Krutoja, a čije je održavanje s juna pomereno na septembar, dok će Vels i drugu godinu zaredom svog predstavnika izabrati preko šoua Chwilio am seren (srp. Potraga za zvezdom), čije je finale zakazano za 24. septembar.

Oznake