ESC Serbia u Tel Avivu

ESC Serbia u Tel Avivu | EuroVillage nikad veći

Evrovizijsko selo u Tel Avivu – EuroVillage – prepuno je sadržaja i najveće koje je do sad organizovano na Pesmi Evrovizije.

Ove godine, organizatori Evrosonga smestili su tzv. EuroVillage u parku „Čarls Klor“ koji se nalazi na obali Sredozemnog mora nadomak naselja Jafa, u južnom i najstarijem delu Tel Aviva.

Evrovizijsko selo je otvoreno kad i 64. Pesma Evrovizije – 12. marta – i već po ustaljenom običaju, prepuno je raznih sadržaja, počev od prodajnih i reklamnih štandova, pa do bine za koncerte evrovizijskih i drugih muzičara.

Kuriozitet je da su organizatori u isto vreme tu smestili i festival hrane, pa je ponuda za sve posetioce izrazito bogata.

EuroVillage je otvoren od 16 do 22 časa, a za vreme polufinala i finala do završetka uživo prenosa. Jedino će u petak, 17. maja, evrovizijsko selo biti otvoreno od 11 do 17 sati, budući da sa zalaskom Sunca, petkom u Izraelu počinje „Šabat“ – praznik Jahvinog saveza sa Jevrejima, kada se obustavljaju sve vanjske aktivnosti. „Šabat“ traje do zalaska Sunca u subotu.

Oznake