ESC Serbia u Tel Avivu

ESC Serbia u Tel Avivu | Vidimo se dogodine u…

Poslednji radni dan za našu redakciju u Tel Avivu jeste dan za finale 64. Pesme Evrovizije.

Iako su kladioničari više nego ubeđeni da će Holanđanin Dankan Lorens biti taj koji će preuzeti evrovizijski mikrofon od Nete, situacija nije tako nedvosmislena. Naime, iako se većina predstavnika medija u pres-centru sprema za put u Holandiju dogodine, postoje i oni koji smatraju da bi Australija, Švajcarska, pa čak i Azerbejdžan, mogli da pomrse račune.

Takođe, o predstavnici Srbije Neveni Božović i dalje svi imaju reči hvale, i kada je reč o pevanju, i kada je reč o nastupu, ali smatraju da je realno da se ne nadamo poziciji višoj od sredine tabele.

Uoči najuzbudljivije majske večeri, i naš Aleksandar Ristić napravio je kratak osvrt na ovogodišnju organizaciju. On je ocenio da se Izraelci po tom pitanju nisu mnogo pokazali, budući da je bilo raznih propusta. Očigledno je da su svoju energiju više usmerili na druge stvari – poput produkcije samog TV šoua, tehničkih i tehnoloških inovacija, mada je i na tom polju bilo manjkavosti, jer je nekoliko delegacija imalo žalbe na neispunjene zahteve. Među njima su Holandija, Moldavija, Norveška koja je, čak, i na generalnoj probi finala za žiri imala tehničkih problema u projekcijama i rada s kamerom. Norvežani su čak tražili da im se nastup ponovi, ali im EBU nije izašao u susret.

Neposredno uoči druge polufinalne noći, organizatori su čak uputili apel svim članovima žirija da svoju pažnju prilikom ocenjivanja usmere na kvalitet kompozicije i vokalno izvođenje, a ne na scenski nastup – upravo zbog nedostataka i nezadovoljstva pojedinih predstavnika.

Takođe, bilo je zapaženo i to da pojedine delegacije nisu bile otvorene za saradnju, tj. nisu uvek rado izlazile u susret novinarima, što je i naša redakcija iskusila. Ovom prilikom nećemo spominjati o kome je tačno reč, ali se pitamo ko je kome ovde potreban? Novinari pevačima ili pevači novinarima?

Uz veliku zahvalnost našim čitoacima i pratiocima na svim društvenim mrežama, Fejsbuku, Tviteru, Jutjubu i Instagramu, pozdravljamo vas iz Tel Aviva neopterećeni ičijom pobedom.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Ako Evropa prepozna najbolju pjesmu i nastup onda u Bernu ili Cirihu