Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Giorgi Rostijašvili prvi poznati putnik za Gljivice

Prvi učesnik predstojeće Dečje Evrovizije, koja će ove godine biti održana u Gljivicama u Poljskoj, dolazi nam iz Gruzije. Titulu 13. predstavnika ove kavkavske države je poneo Giorgi Rostijašvili, koji je to pravo stekao pobedom u dečjem muzičkom rijalitiju Ranina.

Veliko finale ovog tromesečnog juniorskog muzičkog šoua je bilo održano 26. maja na centralnom Trgu slobode u Tbilisiju i finale šoua Ranina je ujedno predstavljalo i proslavu Dana nezavisnosti Gruzije. Voditelji programa su bili svetski poznati pijanista David Alabašvili i Lela Meribušvili, a na finalnoj večeri su se nadmetala tri kandidata: Ana Berišvili, Giorgi Rostijašvili i Anastasija Garsevanašvili.

Odlukom tročlanog stručnog žirija u sastavu: Dato Evgenidze, Beka Gočijašvili i Lana Kutateladze, pobedu je odneo Giorgi Rostijašvili; drugo mesto je osvojila Ana Berišvili, dok je treća bila Anastasija Garsevanašvili. Međutim, ni zadnje dve spomenute devojčice, koje su bile iza ovogodišnjeg izaslanika, neće sedeti skrštenih ruku – i one će putovati u Gljivice. Ana će u Gljivicama saopštavati glasove gruzijskog žirija, a Anastasija će putovati kao deo delegacije.

Program su uveličali i brojni poznati gruzijski izvođači koji su nastupili u revijalnom delu takmičenja.

Svako od članova žirija je ocenjivao kandidate iznosom do 10 poena.

Pesma za Giogrija sa kojom će putovati u Poljsku će biti naknadno izabrana.

Oznake