Evrovizija 2019 Zanimljivosti

OGAE Serbia: Luka Heni pobednik takmičenja za najbolji nastup

Udruženje fanova Pesme Evrovizije OGAE Serbia drugu godinu zaredom je organizovalo takmičenje za najbolji evrovizijski nastup. Nakon što je prošle godine ovo priznanje sa njihove strane osvojila Kipranka Eleni Fureira, ove godine su posetioci sajta Evropesma.org proglasili nastup Švajcarca Luke Henija za najbolji sa minule Evrovizije u Tel Avivu.

Glasanje za najbolji nastup se odvijalo u periodu između 22. i 29. maja preko platforme Google Forms. Svako ko je kliknuo na tu formu, mogao je da izabere pet svojih najboljih nastupa. Pristiglo je 140 glasova, a Luka Heni je odneo pobedu sa 13,1% glasova.

Naša Nevena Božović je u glasanju za najbolji nastup zauzela visoko 4. mesto, sa 8,1% glasova. Druga je bila Kejt Miler-Hajtki iz Australije sa 11,89% glasova, treći Rus Sergej Lazarev sa 9,2% glasova, a peti Čingiz iz Azerbejdžana sa 7,57% glasova.

Što se tiče ostalih učesnika sa prostora Balkana, Tamara Todevska iz Sevene Makedonije je osvojila 4,32% glasova, Zala i Gasper iz Slovenije su osvojili 1,62% glasova, dok su Roko Blažević iz Hrvatske i Jonida Malići iz Albanije osvojili po 0,54% glasova.

Priznanja za najlošije nastupe je ponelo čak devetoro takmičara koji nisu dobili nijedan glas:

 • Majkl Rajs (Ujedinjeno Kraljevstvo)
 • grupa „D mol“ (Crna Gora)
 • Derud i Sebastijan Rejman (Finska)
 • Sara Makternan (Irska)
 • grupa „Carousel“ (Letonija)
 • Jurijus Veklenko (Litvanija)
 • duo „S!sters“ (Nemačka)
 • etno-grupa „Tulia“ (Poljska)
 • Ester Peoni (Rumunija)

Kao što smo već napisali, ovo je druga godina zaredom kako OGAE Srbija organizuje ovo fandomovsko glasanje i sva je prilika da će to takmičenje postati tradicija.

5 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • @Esc Fan
  Pa naravano da treba da bude dobrih nastupa ali već par godina se vrti jedno te isto…nastupi su prešli u prvi plan ispred same muzike…glasovi se “kupuju” dobrim nastupom a ne dobrim pesmama…svako gleda da to bude što glamuroznije a ustvari se jedno te isto vrti..boje,vatrometi,dimovi, isti šabloni nastupa itd…i onda to očara fanove koji doslovno balave i to je kao sad nešto woow…Napraviše cirkus od muzičkog takmičenja…

 • @andrej ne pita se ovaj portal o tome, vec OGAE a to je potpuno nezavisna organizacija. Esc Serbia samo objavljujue vazne aspekte Eurosonga.. Ali, bez obzira na sve to, moram da se slozim sa tobom oko jedne stvari.. Pogresne stvari se potenciraju. E sad, ja sam misljenja da je to pogresno, ali to se desava iz godine u godinu, i bice jos gore nego sad. Skontao sam, a i vecina, da je danas, na Evroviziji najbitnije samo da se skines ili da budes kontraverzan (u bilo kom smislu te reci), da imas tralala pesmicicu, da skaces kao sumanut na sceni.. I onda sta? Onda se takve stvari vise cene u odnosu na pravu muziku..
  Drago mi je da je Nevena od svih zemalja koje su ucestvovale na visokom mestu sto se tice nastupa.. To je znak da se ljudima svidelo i da RTS polako shvata gde gresi po pitanju nastupa i celog tog paketa.

 • Vidi se da ste i vi totalno zaslepljeni i zamazani kad ste izglasali Luku sa kompletno istim nastupom Eleni Foureire koju ste pak izglasali prosle godine a nastup Letonije vam nije dobio nijedan glas iako je jedini na ovogodisnjoj evroviziji koji je stavio muziku u prvi plan i takav nastup i organizovao..jednostavan a vrlo lep..ocigledno je bitno da jedni te isti plesaci djuskaju da je tu more vatrometa i boja i da pevac nema majicu i sad je on kao woow najbolji nastup…Svasta…nije ni cudo sto je Eurosong na takvom glasu kakvom je..vi ga pravite time…