Zanimljivosti

Evrovizijska Jutjub lista: Mahmud sam sebe zbacio sa prvog mesta

Od naše poslednje objavljene liste se dosta toga promenilo, te je ovonedeljno izdanje „Evrovizijske Jutjub liste“ za period između 28. juna i 4. jula karakterističan po tome što je ovogodišnji italijanski predstavnik Mahmud sam sebe zbacio sa 1. mesta.

Naime, Mahmudova ovogodišnja takmičarska numera Soldi (Novac) ove sedmice zauzima prva dva mesta – spot se nalazi na 1. mestu sa 462.836 pregleda, dok je nastup sa finalne večeri zauzeo 2. mesto sa 431.262 pregleda; slična je situacija sa pobednikom Dankanom Lorensom iz Holandije – spot za njegovu takmičarsku numeru Arcade se ove sedmice nalazi na 3. mestu, a nastup sa finalne večeri na četvrtom.

Prošlogodišnja pobednica Neta iz Izraela je pala na 5. mesto, ali je i dalje njena numera Toy najgledanija od svih pobedničkih npesama iz perioda 2010–2018. godine. Posmatrajući preostalih devet pobedničkih kompozicija iz te decenije, 2. mesto zauzima pobednica Lena iz 2010. godine s numerom Satellite (29. mesto u generalnom plasmanu), treća je Euforija šveđanke Lorin (33. mesto u generalnom plasmanu), a prate ih Končita Vurst iz Austrije (Rise like a Phoenix zauzima 37. mesto u generalnom plasmanu), Ukrajinka Džamala (54. mesto u generalnom plasmanu) i Portugalac Salvador Sobral (102. mesto u generalnom plasmanu).

Što se tiče pobedničkih numera iz perioda 2000-2009. godine, najgledanija je i ove sedmice Hard Rock Hallelujah finske grupe „Lordi“ (27. mesto u generalnom plasmanu), dok se od pobedničkih numera iz tog vremena na listi nalazi još i neprevaziđena Molitva naše Marije Šerifović, koja je i dalje najgledanija evrovizijska numera sa prostora Balkana (u generalnom plasmanu ove sedmice zauzima 35. mesto). Njoj sada preti ovogodišnja predstavnica Severne Makedonije Tamara Todevska, koja se ove sedmice s numerom Proud spustila za poziciju niže (ove sedmice u generalnom plasmanu zauzima 36. mesto).

Nastup naše ovogodišnje predstavnice Nevene Božović sa polufinalne večeri ovogodišnjeg takmičenja u Tel Avivu je ove sedmice zauzeo 73. mesto.

Za kraj ove liste vam prilažemo kompletno stanje među 10 najbolje plasiranih na listi:

  1. Mahmud | Soldi (spot) (Italija 2019) – 16 sedmica na listi
  2. Mahmud | Soldi (nastup sa finalne večeri) (Italija 2019) – šest sedmica na listi
  3. Dankan Lorens | Arcade (spot) (Holandija 2019) – 17 sedmica na listi
  4. Dankan Lorens | Arcade (nastup sa finalne večeri) (Holandija 2019) – šest sedmica na listi
  5. Neta | Toy (spot) (Izrael 2018) – 68 sedmica na listi
  6. trio „KEiiNO“ | Spirit in the sky (nastup sa finalne večeri) (Norveška 2019) – šest sedmica na listi
  7. Luka Heni | She got me (nastup sa druge polufinalne večeri) (Švajcarska 2019) – sedam sedmica na listi
  8. Luka Heni | She got me (nastup sa finalne večeri) (Švajcarska 2019) – šest sedmica na listi
  9. Luka Heni | She got me (spot) (Švajcarska 2019) – 17 sedmica na listi
  10. Mikela | Chameleon (spot) (Malta 2019) – 16 sedmica na listi

NAPOMENA: Jutjub video-klipovi koji su se našli na ovoj listi su uzeti sa zvaničnog profila Pesme Evrovizije na ovoj mreži.

Izvor: Popnable.com