Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Roterdam i Mastriht potencijalni domaćini

Roterdam i Mastriht nalaze se u najužoj konkurenciji za preuzimanje domaćinstva i organizaciju 65. Pesme Evrovizije iduće godine.

Ovu odluku doneo je organizacioni tim ispred holandskih javnih emitera NPO, NOS i AVROTROS, nakon evaluacije pet prijava. Utreht, Arnem i Hertogenbos, poznatiji kao Den Bos, ispali su iz konkurencije, budući da su Roterdam i Mastriht ponudili najbolje uslove.

Dva grada su odgovorila na tražene zahteve i kriterijume, ne samo kada je reč o dvorani nego i o ostalim pratećim objektima i lokacijama za Eurovision Village, EuroClub i ceremoniju otvaranja. Pored toga, ponudili su i odgovarajući broj hotelskih soba i smeštaja različite kategorizacije i cena. Takođe, uprave gradova voljne su i da finansijski pomognu organizaciju velikog događaja.

To ih je sve kvalifikovalo za poslednji krug selekcije u kojem će organizatori takmičenja otići na lice mesta, kako bi procenili predložene ponude i doneli konačnu odluku. To se očekuje sredinom avgusta.

Sice Baker, izvršni producent Evrosonga 2020. ispred nacionalnog emitera, zahvalio se svim predstavnicima gradova na svojim ponudama. On je izrazio uverenje da i Mastriht i Roterdam nude sve ono što grad-domaćin Pesme Evrovizije zahteva, istovremeno se nadajući da će eliminisani gradovi održati evrovizijski duh i entuzijazam tokom narednih meseci, te da će razgovarati o njihovom eventualnom učešću tokom Evrosonga.

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Ja duboko verujem u Roterdam,ali imajući u vidu da je sve moguće,nisam baš miran po pitanju ishoda.Stvarno mislim da ako su već dobili priliku da organizuju takmičenje nakon 44 godine to treba da bude u areni,a ne u kongresnom centru.Da ne pominjem da Ahoy ima mnogo više iskustva u održavanju muzičkih takmičenja,kao i ogromnu podršku drugih gradova.

  • Ma Roterdam ce biti grad domacin. Ne moze Mastriht sa onim kongresnim centrom biti bolje mjesto od velike arene za Evroviziju. Evrovizija kao takmicenje i treba biti u areni, a ne u izlozbenom centru, osim ako nismo u Izraelu u kojem je to najbolja opcija -_-

  • Roterdam ima više mogućnosti i bi mogao da pobedi, a Mastriht može da pobedi uz političku podršku. Roterdam je organizirao finale Evro 2000 i zbog toga može da ispadne, dok Mastriht ima samo istorisku vrednost za Evropsku uniju.
    Očigledno je da će politika opet odigrati svoju ulogu jer se EU nalazi u političkoj krizi, a Evrovizija se koristi(zloupotrebljava) za promovisanje evropske vrednosti koje su odbačene baš od onih koji ih promovišu.