Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Melani Garsija je izbor Španaca

Dvanaestogodišnja Melani Garsija predstavljaće Španiju na Dečjoj pesmi Evrovizije u Gljivicama ovog novembra. Takmičarska pesma biće naknadno izabrana.

Španski javni medijski servis RTVE brzo je izašao u javnost sa imenom svoje predstavnice za dečji Evrosong, nakon što je tokom jula ozvaničio svoj povratak na ovo takmičenje. Odluka o predstavniku doneta je internim izborom uredništva, a saopštena je uživo u programu, što je izazvalo vrlo emotivnu reakciju kod devojčice.

Melani ima argentinske korene, ali je rođena i odrasla u Valensiji. Muzikom se bavi od svoje osme godine, a zahvaljujući svom učitelju, razvila je veliku strast prema operi i operskoj divi Mariji Kalas, pa je u tom smeru počela da gradi svoj muzički profil. Do sada je snimila nekoliko obrada popularnih operskih arija. Pored pevanja, svira violinu i uči da svira klavir, a bavi se i ritmičnom gimnastikom, savremenim plesom i baletom.

Prošle godine učestvovala je u 4. sezoni popularne emisije za talente The Voice Kids (La voz Kids), u kojoj je i pobedila.

Oznake