Dečja Evrovizija 2019

Belorusi otvorili konkurs za nacionalno finale. Italiju će predstavljati devojčica

U novom „evrovizijskom potpuriju“ posvećenom aktivnostima u vezi sa predstojećom Dečjom Evrovizijom u Gljivicama vam donosimo vesti iz Belorusije, Poljske i Italije. Takođe, vredi istaći i činjenicu koja je zabeležena u izdvojenom tekstu, a to je da su Španci odlučili da svog junorskog evrovizijskog izaslanika izaberu internim putem. Više o izabranom predstavniku u našem izdvojenom tekstu:

Dečja Evrovizija: Melani Garsija je izbor Španaca

🇧🇾 Belorusi otvorili konkurs za nacionalno finale

Beloruski javni emiter BTRC je 15. jula otvorio konkurs za zainteresovanu decu uzrasta između 9 i 14 godina koja žele da učestvuju na nacionalnom finalu. Ono će biti održano najverovatnije 27. septembra. Prijave traju do 15. avgusta, a pobednik će biti izabran glasovima stručnog žirija i publike.

Prijave se odvijaju preko sledećeg sajta: TVR.by/testformanketa/

🇮🇹 Italiju u Gljivicama predstavlja devojčica

Italijanski evrovizijski portal Eurofestival News je došao do informacije da je javni emiter RAI svog juniorskog evrovizijskog aduta izabrao u tajnosti u saradnji sa studijom „Antoniano“ iz Bolonje. Ono što se za sada sa njihove strane zna jeste činjenica da je izabrana predstavnica devojčica uzrasta od deset godina. Zvanična potvrda informacije se očekuje posle završetka letnje pauze.

🇵🇱 U finalu poljskog izbora će se čuti i namenski napisane pesme

Domaćin ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga, poljski javni emiter TVP, održao je 13. i 14. jula u Varšavi audicije za novu sezonu šoua Szansa na sukces, preko kog će biti izabran takmičar za odbranu trona na domaćem terenu. Audicijama je prisustvovala i redakcija specijalizovanog portala „Evrovizijski dnevnik“, koja je doznala više detalja o organizaciji četiri finalne emisije ovog šoua, koje će biti emitovane od 8. do 29. septembra.

U završnoj emisiji, koja će biti na programu 29. septembra, svih šestoro finalista će pevati po dve pesme — jednu poznatih poljskih pevača, a druga će biti namenski pisana za finalno veče.