Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Treća sreća za Sofiju Ivanjko iz Ukrajine

Dobili smo i petog učesnika ovogodišnje Dečje Evrovizije u Gljivicama, a treću devojčicu koja će putovati u ovaj poljski grad. Isto tako, dobili smo i prvu poznatu takmičarsku pesmu koja će se čuti 24. novembra. U pitanju je Sofija Ivanjko iz Ukrajine, koja će čast ove crnomorske države braniti s kompozicijom Kad se čini (When it seems).

Ukrajinski javni emiter NSTU je svog aduta za Poljsku ove godine birao preko nacionalnog finala koji je podsećao na internu selekciju zato što je desetoro finalista ovogodišnjeg nacionalnog izbora, kao i pobednika, odabrao isključivo žiri. Njihove simpatije je stekla trinaestogodišnja Kijevljanka Sofija Ivanjko koja je, kao što i sam naziv ovog ovog teksta kaže, treći put učestvovala na izboru za ukrajinskog predstavnika i konačno se domogla prestižne juniorske međunarodne scene s numerom Kad se čini (When it seems).

Aljoša, ukrajinska predstavnica sa seniorskog Evrosonga iz 2010. godine, koja je bila jedan od članova sedmočlane komisije koja je izabrala pobednika, objasnila je razloge zbog čega je upravo Sofija Ivanjko stekla najviše simpatija sa njihove strane:

Odlučili smo da će Sofija Ivanjko biti najbolja predstavnica Ukrajine na juniorskom takmičenju za Pesmu Evrovizije ove godine. Zašto? Zato što se veoma ističe u odnosu na ostale učesnike, posebna je, ima svoj specifičan, vrlo izražen emotivan karakter, misteriozna je i ima nešto u njoj što nije karakteristično za druge ljude ili druge učesnike. Pesmi je potrebno više dodatnog rada, a tada će biti kul materijal, kul pesma. Nadam se da će ukrajinska predstavnica biti cenjena ne samo u prostorijama našeg javnog servisa, već i širom sveta.

Trinaestogodišnja Sofija Ivanjko voli da piše pesme i eksperimentiše sa raznim muzičkim žanrovima. Pored toga što peva, ona i svira klavir. Početkom 2019. godine je učestvovala u ukrajinskoj verziji šoua The Voice Kids gde joj je mentorka bila Džamala, pobednica seniorskog Evrosonga iz 2016. godine.

Finalna verzija njene takmičarske numere će biti predstavljena naknadno.

Oznake