Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Petnaesta predstavnica Malte je Elijana Gomez Blanko

Šesti od 19 učesnika ovogodišnje dečje Evrovizije dolazi sa Malte. I ne samo to, od šestoro do sada izabranih učesnika, ona je četvrta devojčica koja će ove godine putovati u Gljivice. U pitanju je Elijana Gomez Blanko, koja je u borbi za 15. juniorskog aduta ove sredozemne države stekla najviše simpatija publike i žirija. Njena takmičarska pesma će naknadno biti odabrana.

Malteški javni emiter PBS je ove godine svog jubilarnog 15. juniorskog evrovizijskog izaslanika izabrao ponovo preko nacionalnog finalnog takmičenja Malta Junior Eurovision Song Contest 2019, koji je ove godine bio u formi onlajn izbora, a na kojem se 12 izabranih finalista posetiocima internet-stranice predstavilo sa obradama i originalnim pesmama; odn. samo dvoje izabranih finalista se publici predstavilo sa namenski napisanim kompozicijama. Publika je SMS-om između 3. i 13. avgusta glasala za svoje favorite, a onda je u narednih nedelju dana žiri raspodeljivao svoje poene. Obe strane su imale jednak udeo u glasovima, a njihove simpatije je stekla Elijana Gomez Blanko.

Žiri koji je raspodeljivao svoj udeo u glasovima je brojao tri člana, a među njima su se našle i Ela Manđon, prošlogodišnja evrovizijska izaslanica Malte u juniorskoj kategoriji, kao i Klaudija Fanijelo, malteška evrovizijska izaslanica iz 2017. godine u seniorskoj kategoriji.

Od ostalih podataka koji su u vezi sa ovogodišnjim izborom, vredi istaći da je drugo mesto u glasanju zauzela Lea Kauki, a treće Martina Kutadžar.

Četrnaestogodišnja Elijana je juniorske Evrovizije uspela da se domogne iz drugog pokušaja, pošto je na izboru za malteškog predstavnika učestvovala i prošle godine. Takođe, 2018. godinu će Elijana pamtiti i po pobedi na festivalu ‘Għanja Tal-Poplu Żgħażagħ.

Pored pevanja, Elijana Gomez Blanko voli i da čita, i takođe vredno pohađa školu kako bi ostvarila svoj životni san da postane lekar. Još jedna njena ljubav je friziranje. Elijana smatra da je jedna od najvažnijih stvari u životu da se uvek ostane veran svojim vrednostima i da se ne dozvoli nikom drugom da na njih utiče.

Oznake