Dečja Evrovizija 2019

Roksana, Ida i Aleksander vode Dečju pesmu Evrovizije 2019

Akteulna pobednica Dečje pesme Evrovizije Roksana Vengjel i poznata TV lica u Poljskoj: Ida Novakovska i Aleksander Sikora, biće voditelji predstojećeg takmičenja u Gljivicama.

Poljski javni servis TVP saopštio je da će ovaj trojac poznatih i popularnih lica u Poljskoj voditi gledaoce i publiku kroz dvoiposatni šou 24. novembra.

Kako je već naznačeno, Roksana Vengjel je svojoj zemlji donela prvi trofej na dečjem Evrosongu prošle godine u Minsku. Rođena je 2005. godine, a popularnost je stekla pobedom u muzičkom TV šouu The Voice Kids.

Ida Novakovska i Aleksander Sikora su poznata TV lica. Oboje su rođeni 1990. godine. Ida je odrasla i školovala se u SAD, a profilisala se kao plesač i glumica. Ima zapažene nastupe u Operi Metropoliten, igrala je u filmovima „Bandit“ i „Out of Reach“ sa Stivenom Sigelom, a bila je i deo plesne grupe i pratnje na turneji sa Brunom Marsom i Cee Lo Greenom.

Aleksander Sikora je karijeru započeo 2011. na poznatim poljskim muzičkim kanalima (MTV Polska, VIVA Polska i 4funTV). Profilisao se kao lajfstajl novinar i TV lice, a danas na nacionalnoj televiziji vodi jutarnju emisiju „Pitanje za doručak“. Izveštavao je sa Pesme Evrovizije 2017. i 2018. godine, sa MTV Video Music Awards iz Njujorka 2018. te sa MTV Europe Music Awards 2017. i 2018. iz Londona i Bilbaoa.

Oznake