Dečja Evrovizija 2019

Irci predstavnika biraju 29. septembra. Belorusi objavili finaliste

U ovom izdanju „evrovizijskog potpurija“ posvećenog aktuelnostima u vezi sa pripremama za dečju Evroviziju u Gljivicama, u centru pažnje se nalaze Belorusi i Irci. Dok su prvospomenuti objavili listu od deset finalista nacionalnog izbora, drugospomenuti su objavili datume održavanja petog izdanja televizijskog formata Junior Eurovision Éire.

Takođe, vredi spomenuti i činjenicu da smo u prethodnom periodu saznali juniorske adute Ukrajine i Malte, kao i listu voditelja završnog takmičenja zakazanog za 24. novembar. O svemu tome možete čitati više u našim izdvojenim tekstovima.

Dečja Evrovizija: Treća sreća za Sofiju Ivanjko iz Ukrajine

Dečja Evrovizija: Petnaesta predstavnica Malte je Elijana Gomez Blanko

Roksana, Ida i Aleksander vode Dečju pesmu Evrovizije 2019

🇧🇾 Belorusi objavili listu od deset finalista

Beloruski javni emiter BTRC je 20. avgusta održao audicije za novoprijavljene učesnike nacionalnog izbora za dečji Evrosong. Žiriju se predstavilo 44-oro kandidata, od čega je za nacionalno finale odabrano njih desetoro. Dan kasnije je obavljeno i žrebanje za redosled nastupanja na završnom televizijskom nadmetanju, koje će najverovatnije biti održano 27. septembra.

Na finalnom nadmetanju, izabrani kandidati će se publici predstaviti sledećim redosledom:

  1. Jelisaveta Misnikova | Pepeo
  2. Anastasija Žapko | Razumi me
  3. Marija Žilina | Spavala, vikala, čekala
  4. Ksenija Galecka | A better world
  5. grupa „Monkey Tops“ | Gledaj nas
  6. Sofija Hrolovič | Hajde da plešemo
  7. Sofija Rustamova | Reci me
  8. grupa „Zefir“ | Najbolji i prvi
  9. Arina Pehtereva | Never again
  10. Marija Ermakova | Vetar

🇮🇪 Irski izbor od 1. do 29. septembra

Irska televizija TG4 je objavila nove detalje u vezi sa petim izdanjem televizijske selekcije Junior Eurovision Éire koji se odnose na datume održavanja takmičenja. Šou će početi sa emitovanjem 1. septembra, a finalna emisija će biti emitovana 29. septembra.

Snimanja ovog šoua su obavljena u jednom televizijskom studiju u Dablinu tokom avgusta. Kao što je ranije najavljeno, koncepcija ovogodišnjeg izdanja irskog izbora je izmenjena; naime, 28-oro kandidata, koji će proći kroz četiri polufinalne večeri od 1. do 22. septembra, više neće izvoditi originalne kompozicije, već će izvoditi obrade poznatih pesama originalno ispevanih na engleskom koji će za potrebe izbora biti prevedeni na irski/keltski jezik. Pesma sa kojom će pobednik šoua ići u Poljsku 24. novembra biće izabrana internim putem.