Dečja Evrovizija 2019

Jermenija predstavnika bira 15. septembra. Gruzini pesmu predstavljaju krajem septembra

U novom izdanju „evrovizijskog potpurija“ posvećenog aktuelnostima povodom priprema za dečju Evroviziju u Gljivicama u centru pažnje se nalaze Jermeni i Gruzini. Jermeni zbog drugog izdanja televizijskog formata Depi Mankakan Evratesil, koje će biti održano 15. septembra, a Gruzini zbog informacije da se priprema pesma za ranije odabranog evrovizijskog aduta Giorgija Rostijašvilija.

U međuvremenu smo dobili i sedmog juniorskog evrovizijskog putnika za Gljivice. On dolazi iz Australije, zove se Džordan Entoni i treći je dečak koji će ove godine putovati u Poljsku. O njemu možete više čitati u našem izdvojenom tekstu.

Dečja Evrovizija: Džordan Entoni je 5. predstavnik Australije

🇦🇲 Jermeni predstavnika biraju 15. septembra

Kao što je ranije najavljeno, Jermenija će svog 12. juniorskog evrovizijskog izaslanika i drugu godinu zaredom izabrati preko televizijskog formata Depi Mankakan Evratesil. Za razliku od prethodne godine, kada su finalnoj večeri prethodila dva polufinalna nadmetanja, ove godine će biti održano samo jedno festivalsko veče zakazano za 15. septembar na kojem će se za odlazak u Gljivice boriti 10 kandidata.

Svih desetoro izabranih finalista će se na takmičenju publici predstaviti sa namenski skrojenim kompozicijama koje su objavljene 3. septembra na oficijelnom Jutjub kanalu ovog TV formata.

U konkurenciji za odlazak u Poljsku će se naći:

  1. Anišok | Selfie Yerevan
  2. Ani Atajan | Every time
  3. Anahit Arakeljan | Chem handzvi
  4. Vardan Margarjan | La La La
  5. Robert Bagratjan | Captain friendship
  6. Rosa Elojan | Im qaghaq
  7. Emili Hovhanisjan | Parum enq pary
  8. Anžela Albertjan | Khaghanq khaghagh
  9. Narek Markosjan | Im ergy
  10. Karina Ignatjan | Colours of your dream

🇬🇪 Gruzini rade na evrovizijskoj pesmi za Giorgija Rostijašvilija

Ukoliko ste zaboravili, Gruzini su još 26. maja prvi izabrali svog aduta za Gljivice preko muzičkog rijalitija Ranina. U drugom izdanju ovog televizijskog formata je pobedio talentovani trinaestogodišnjak Giorgi Rostijašvili, te je najavljeno da će evrovizijska kompozicija za njega biti internim putem izabrana.

Uprava gruzijskog javnog emitera GPB je ovih dana povtrdila da trenutno sprovode radove na kompoziciji sa kojom će se predstaviti publici 24. novembra u Gljivicama, te je navedeno da će ona biti predstavljena do kraja septembra. Ono što za sada nije poznato je ko će biti autor njegove evrovizijske kompozicije.

Dečja Evrovizija: Giorgi Rostijašvili prvi poznati putnik za Gljivice