Dečja Evrovizija 2019

Francuzi opet interno. Poljaci otvorili poziv za pres-akreditacije

Novo izdanje „evrovizijskog potpurija“ vredi započeti informacijama da je 1. septembra započeto irsko selekciono nadmetanje, da je nedelju dana kasnije započet poljski selekcioni TV format Szansa na sukces i da je izabrano 12 polufinalista velškog televizijskog formata Chwilio am seren.

Ipak, o tim aktuelnostima vas nećemo izveštavati dok ne budu poznati svi finalisti ovih televizijskih takmičenja u navedene tri države, pa se zato osvrćemo na način na koji će Francuzi izabrati svog aduta za 2019, kao i na otvoren poziv za sve zainteresovane medije za završno takmičenje u spomenutoj Poljskoj.

🇫🇷 Francuzi ponovo interno biraju svog aduta

Šef francuske evrovizijske delegacije Stiven Klerima je u razgovoru za radijsku emisiju Euro Café otkrio planove za izbor za francuskog predstavnika za dečju Evroviziju u Poljskoj. Naime, francuski predstavnik će biti izabran interno i njihova zatvorena selekcija je skoro završena; trenutno se razmatra između dve devojčice koje su ušle u uži izbor.

Zvanična objava predstavnika i pesme se očekuje na jesen.

🇵🇱 Poljaci otvorili poziv za novinarske akreditacije

Poljska televizija TVP je otvorila poziv za sve zainteresovane blogere, novinare i snimatelje koji žele da prisustvuju finalu Dečje pesme Evrovizije u Gljivicama 24. novembra.

Akreditacije za fanove ovaj put neće biti izdavane, a prijave se odvijaju do 25. oktobra. Zainteresovani mogu svoj upit da pošalju klikom na sajt JuniorEurovision.tv.