Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Jermenija šalje Karinu Ignatjan

Predstavnica Jermenije na Dečjoj Evroviziji u Gljivicama će biti Karina Ignatjan, koja je pravo da predstavlja ovu kavkavsku državu stekla pobedom u televizijskom formatu Depi Mankakan Evratesil s numerom The colours of your dream.

Njena numera je ujedno i treća poznata takmičarska za ovogodišnji dečji Evrosong, a ona je deveta poznata učesnica od 19 ovogodišnjih.

Drugo izdanje televizijskog formata Depi Mankakan Evratesil je održano 15. septembra. Ovogodišnje izdanje je bilo u formi jednovečernjeg festivala na kojem se nadmetalo deset izvođača, a odluku o pobedniku su donosili glasovi kombinovanog žirija sačinjenog od dečjih i internacionalnih umetnika i SMS i televouting glasova publike. Karina Ignatjan je zauzela 1. mesto sa 138 poena, drugi je bio Vardan Margarjan s numerom La La La (135 poena), a treća je bila Roza Elojan s numerom Im Qaqhaq.

Zanimljivo je da jedan od članova međunarodnog dela žirija bila i aktuelna pobednica dečjeg Evrosonga Roksana Vengjel, koja je ponovo otpevala svoju pobedničku numeru Anyone I want to be u revijalnom delu programa. Pored nje su u revijalnom delu nastupili i: Srbuk, ovogodišnja jermenska predstavnica na seniorskom Evrosongu, kao i bivši jermenski juniorski evrovizijski izaslanici: Monika Manučarova (2008), Vladimir Arzumanjan (2010), Dalita (2011) i Miša (2017); zadnjih četvoro spomenutih gostiju su zajedno sa finalistima ovogodišnjeg nacionalnog izbora otpevali numeru We are the world u revijalnoj pauzi pred proglašenje pobednika.

Dvanaestogodišnja Karina Ignatjan je rođena u Rusiji, ali živi u Jermeniji. Muzikom je počela da se bavi sa šest godina i odmah je shvatila da je to njena strast. Učestvovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima poput ruske verzije televizijskog formata The Voice Kids i ovogodišnjeg izdanja muzičkog festivala New Wave Junior, i izdala je nekoliko singlova i propratnih video-spotova.

Iza njene numere Colours of your dream autorski stoje: Taras Demčuk, kompozitor ruskih evrovizijskih kompozicija iz 2017. i 2018, Avet Barsegjan, autorka tekstova za jermenske juniorske evrovizijske kompozicije iz perioda 2014-2017, kao i Margareta Doroševič.

Oznake