Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Darija Vračević s pesmom „Podigni glas“ predstavlja Srbiju u Poljskoj

Darija Vračević će putovati u Poljsku ovog novembra, gde će na takmičenju za Dečju pesmu Evrovizije braniti boje srpske zastave s pesmom Podigni glas.

Ona ima 11 godina, rođena je u Beogradu, a javnosti je skrenula pažnju na sebe učešćem u popularnom takmičenju za decu „Pinkove zvezdice“ u sezoni 2015/2016, gde je stigla do superfinala. Protekle sezone pojavila se u istoj emisiji, petoj sezoni — All Stars.

Ipak, Darijino osnovno zanimanje je „glasovna glumica“, budući da od 2017. godine učestvuje u sinhronizaciji crtanih filmova.

Pored pevanja, Darija se bavi i plesom, a sve svoje talente imala je priliku da objedini u mjuziklu za decu „Tesla i bitka na magnetnom polju“.

Pesmu Podigni glas napisala je u saradnji sa Aleksandrom Milutinović i Leontinom, koja je bila jedan od članova žirija u „Pinkovim zvezdicama“, a inspiraciju za tekst je pronašla u aktuelnim dešavanjima u svetu. Naime, ovom numerom ona želi da podigne svest, probudi ljude da počnu da brinu jedni o drugima, i o planeti na kojoj živimo.

To će biti druga Leontinina pesma na dečjem Evrosongu; podsetimo, 2015. u Sofiji njenu kompoziciju Lenina pesma izvodila je Lena Stamenković, a Srbija je tada takmičenje okončala na 7. mestu.

Selekcija pesma i izvođača

Radio-televizija Srbije i ove godine je imala raspisan javni konkurs za izbor kompozicije koja će našu zemlju predstavljati u Gljivicama. Konkurs je trajao do 1. septembra, a nakon evaluacije prispelih radova i prijava, u uži izbor ušle su dve kompozicije: Da, da, da u izvođenju Staše Kostadinović (muzika: V. Graić, tekst: L. Vukomanović) i Podigni glas (muzika: A. Milutinović, tekst: L. Vukomanović i D. Vračević).

Kandidati su izveli ove kompozicije u studiju 6 Radio Beograda pred stručnom komisijom sastavljenom od muzičkih urednika RTS u sastavu: Silvana Grujić, Anja Rogljić, Uroš Marković, Jelena Vlahović, Dušan Šukletović, Jovana Dukić i Tamara Petković.

Glasanjem članova komisije, doneta je odluka da predstavnica Srbije bude Darija Vračević.

Takmičarska pesma Podigni glas biće naknadno objavljena.

Oznake

12 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • @Zvezda
  Da da samo online nema poruka..video si mozda u novembru kao na RTS-u kao podrzimo nasu predstavnicu pred Dečiju Evroviziju.Nedelju dana pred takmičenje se prvo otvore linije,tu moraš da odeš na njihov sajt,odgledaš rekapitulaciju pesama i onda glasaš.Možeš da glasaš za svoju zemlju,ali moraš za minimum još dve.Ti glasovi se sabiraju sa onima koji dostignu tokom 15 min glasanja nakon svih nastupa.To je uvedeno 2017.dok je prethodne godine glasao samo žiri(žiri dece i odraslih)kada smo završili na poslednjem mestu.

 • @Nemanja
  Jaoo, da je vise ovako optimisticnih ljudi gde bi nam kraj bio haha 😀
  Salu na stranu, i meni mirise na dobru pesmu i lep plasman, ali nesto razmisljam, ziri opet ima da nagradjuje Australiju, Maltu i Gruziju. A sto se tice Lenine pesme, ono je bilo za top 3 plasman te godine, jaka pesma, jak vokal, dobar nastup, odlicna poruka, nego eto..

 • Biće to jedna vrhunska pesma,i ostvarićemo najbolji rezultat još od 2010,bićemo u TOP 5,a trebali smo biti u njemu i 2015 sa Leninom pesmom.

 • Zaboravio sam da pomenem i Farska Ostrva (Danska). E kad oni budu uleteli, ja ću i to pomno da pratim.

  @NekiTamo, šta?? Da li je moguće da se samo Onlajn glasa preko kompa/telefona??? Brate, u tom slučaju za relativno male pare angažuješ Click Farmu u Egiptu ili Indiji da ti isklikću glasove sa različitih IP adresa i eto ti pobede :-)))

 • @Zvezda
  E i da…bolje da zahvalimo Velsu.Da nije bilo njih ponovo bismo završili na poslednjem mestu.

 • @Zvezda
  Dečija Evrovizija jeste izgubila sav kredibilitet uvodjenjem online glasanja,ali ja iskreno gledam jer mi je simpatično sve to

 • @Zvezda
  Mnei bas i ne fale njegovi hejterski komentari..
  Uostalom, mozda je skontao da je smorio sa onakvim stavom, ali ipak ga ocekujem da prokomentarise ovo kako si ti napisao ahaha 😀

 • Decja Evrovizija me ni malo ne zanima prošle godine sam slučajno pustio kad je bilo finale i video sam da nastupa Vels ?!?!? Znači sad kad ulete Škotska i Severna Irska pa Gibraltar i na kraju i Foklandska Ostrva…

  Nego gde je sada Beoobožavatelj da kaže kako je RTS namestio dečju Beoviziju, kako su namestili neko svoje dete da nas predstavlja tamo ovo ono…

 • @Komentator
  Haha svaka čast
  Još samo da pesma bude kako treba

 • Nadam se samo da će najverovatnije balada biti upečatljivija i jača od prošlogodišnje uspavanke.

 • Napokon!
  Ocekujem dobru pesmu s obzirom na to ko je radio muziku i aranzman. Mislim da mozemo da se nadamo dobrom plasmanu, ali ipak cekacemo pesmu. 😀