Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Jelisaveta Misnikova 17. predstavnica Belorusije

Jedanaesti učesnik ovogodišnje dečje Evrovizije u Gljivicama, kao i osma devojčica koja će ove godine putovati u Poljsku je Jelisaveta Misnikova, koja je pobedu na beloruskom nacionalnom izboru odnela s kompozicijom Pepeo.

Belorusija je u isto vreme postala i šesta država posle Ukrajine, Jermenije, Srbije, Velsa i Španije koja je u isto vreme pored izvođača izabrala i takmičarsku kompoziciju.

Na ovogodišnjem beloruskom nacionalnom finalu takmičilo se desetoro kandidata odabranih prethodno preko audicije na kojoj se predstavilo njih 44-oro. Odluku o pobedniku su donosili glasovi stručnog žirija i publike u omeru 50:50, a glasanje je i te kako bilo zanimljivo.

Naime, Jelisaveta Misnikova je pobedu odnela kao drugi favorit žirija i publike — obe strane su je nagradile sa po 10 poena. Drugo mesto je osvojila favorizovana Marija Ermakova s numerom Vetar, koja je osvojila maksimalnih 12 poena od strane publike; međutim, žiri joj je dodelio svega šest poena, a 3. mesto su u generalnom plasmanu zauzeli članovi sastava „Monkey Tops“, koji su osvojili maksimalnih 12 poena od strane žirija, dok su ih gledaoci nagradili sa samo pet poena.

Voditelji programa su bili Helena Merai, beloruska juniorska evrovizijska predstavnica iz 2017, kao i jedan od voditelja prošlogodišnje Evrovizije za decu u Minsku, i poznato TV lice mlađe generacije Andrej Makaenok.

Oznake