Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Tatjana Meženceva i Oržak Denberel brane čast Rusije

Nakon niza solo-izvođača, koji su ranije već izabrani za ovogodišnji dečji Evrosong u Gljivicama, Rusija šalje jedan duet za ovogodišnje takmičenje — u pitanju su Tatjana Meženceva i Oržak Denberel, koji će na finalnom takmičenju 24. novembra izvoditi pesmu Vreme za nas.

Navedeni duet je pravo da nastupi na ovom najvećem kontinentalnom juniorskom festivalu stekao pobedom na nacionalnom finalu održanom 24. septembra u dvorani „Vegas City Hall“ u Moskvi. Međutim, nacionalno finale nije bilo emitovano uživo, već unapred snimljeno, te će snimak gledaoci dečjeg kanala „Karusel“ moći da pogledaju 26. septembra.

U periodu od 17. do 22. septembra su posetioci specijalizovanog ruskog sajta za promociju dečje Evrovizije na tom području mogli da preslušaju svih 11 takmičarskih pesama i da usput glasaju za svoje favorite. Dan pred nacionalno finale su objavljeni rezultati onlajn-glasanja u kojem su za pobednike bili proglašeni upravo Tatjana i Oržak. Ti glasovi su na nacionalnom finalu bili pridruženi glasovima stručnog žirija, pa je logično da se i žiri verovatno složio sa izborom publike.

Iako nacionalno finale nije bilo emitovano u direktnom prenosu, poznato je da je žiri koji je raspodeljivao poene bio kombinovan od strane odraslih i dečjih umetnika. U dečjem delu žirija, između ostalih, nalazili su se i nekadašnji juniorski evrovizijski učesnici iz naše bratske države: Alisa Kožikina (2014), Miša Smirnov (2015), Polina Boguševič (2017) i Ana Filipčuk (2018).

https://youtu.be/a7N7d25xh8k

Oznake