Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Žoana Almeida je 5. predstavnik Portugalije

Desetogodišnja Žoana Almeida predstavljaće Portugalije na 17. Evroviziji za decu ovog novembra u Poljskoj s pesmom Vem comigo (Pođi sa mnom).

Radio-televizija Portugalije RTP interno je izabrala Žoanu, nakon što je ovog leta pobedila na 31. dečjem festivalu Gala Internacional dos Pequenos Cantores da Figueira da Foz. Ona je tada pobedila s numerom Não deixes, ali to neće biti njena takmičarska pesma za dečji Evrosong.

Ona će u Gljivicama 24. novembra otpevati kompoziciju Vem comigo koju je „po narudžbini“ uradio Žoao Pedro Koimbra, muzičar i kompozitor. Jasno je, dakle, da je RTP ove godine išao sa kompletnim internim odabirom izvođača i evrovizijske pesme.

Pored srpske kompozicije, i ova govori o okruženju i svesti mladih u kakvoj se opasnosti nalazi naša planeta; to je svojevrsna poruke nade da deca i tinejdžeri mogu biti generacija koja će imati pozitivan uticaj na zdravlje planete.

Vem comigo će biti naknadno objavljena.

Portugalija se do sada takmičila 2006, 2007, 2017. i 2018. godine na Dečjoj pesmi Evrovizije, a najbolji rezultat im je 14. mesto osvojeno 2006. i 2017.

Oznake