Gde su, šta rade?

Selin Dion dolazi prvi put u Zagreb 5. juna!

Kanađanka Selin Dion, jedna od najpopularnijih zvezda svetskog glasa, koja je svoju afirmaciju stekla preko Evrovizije, konačno će posetiti i krajeve bivše Jugoslavije, i to 5. juna 2020. godine, kada će održati koncert u Areni „Zagreb“ u sklopu svetske turneje nazvane po aktuelnom albumu „Courage“.

Selin Dion nije samo poznata po svojim hitovima, već i po tome što je oduvek gajila posebnu ljubav prema eks-Jugoslaviji. Naime, u intervjuu za časopis „Svet“ 2012. godine je izjavila da će sigurno u sklopu neke od narednih turneja održati koncert u Beogradu, jer navodno ovom gradu duguje pobedu na Evroviziji 1988. Njen dolazak u eks-jugoslovenske krajeve je postao izvestan pošto je 25. septembra na svom Instagram profilu objavila video na kom je na nekoliko svetskih jezika ispisana poruka „Vidimo se uskoro!“, pa čak i na latinici. Međutim, čini se da promoteri u Beogradu nisu uspeli finansijski da priušte više od organizatora iz Zagreba, te je zbog toga umesto srpske izabrala hrvatsku prestonicu.

Koncert u Zagrebu će zajednički organizovati produkcija „Star“ i kompanija „Concerts West / AEG Presents“. Tim povodom je Alen Ključe, direktor produkcije „Star“, izjavio da je izuzetno počastvovan zbog toga što se njegov desetogodišnji napor da je dovede u Hrvatsku i te kako isplatio, te da je ponosan što će biti organizator tog koncertnog spektakla, kao i na to što se velike svetske zvezde sve češće u poslednje vreme odlučuju za održavanje koncerta u Zagrebu. U isto vreme je izrazio i nadu da će njen koncert u zagrebačkoj areni zauzeti posebno mesto u sećanju svih ljubitelja kvalitetne muzike.

Turneju nazvanu po nadolazećem novom albumu „Courage“ Selin je započela 18. septembra tekuće godine sa tri rasprodata koncerta u Kvebeku. Za tačno godinu dana, tačnije do 18. septembra naredne godine, obići će više od 100 gradova širom sveta, a evropski deo turneje će započeti u Pragu 21. maja 2020. godine. U sklopu evropskog dela turneje su predviđeni i koncerti u brojnim gradovima Ujedinjenog Kraljevstva i Nemačke, kao i u Belgiji, Švajcarskoj, Holandiji, Austriji, Francuskoj, Italiji, Finskoj, Švedskoj i Danskoj, a prvi put će, pored Hrvatske, posetiti i Maltu i Kipar.

Selin Dion će spomenuti novi album „Courage“ objaviti 15. novembra ove godine, i to će biti njen prvi album s pesmama na engleskom jeziku posle šest godina. Najpre je izlazak najavila pesmom po kojoj je nazvan album, da bi potom izbacila i singlove Imperfections, Lying down i Flying on my own.

Selin Dion je jedna od najpriznatijih i najuspešnijih izvođača u oblasti pop muzike. Do 18. godine života je osvojila brojne nagrade, dominirala je na top-listama devedesetih, a prodala je gotovo 250 miliona albuma tokom 35-godišnje karijere.

Dobitnica je pet Gremija, Oskara za najbolju filmsku pesmu 1998. godine (My heart will go on iz „Titanika“), sedam Američkih muzičkih nagrada, 20 kanadskih Juno nagrada i 40 Feliksovih nagrada. Osvajanjem nagrade Diamond Award 2004. godine potvrđen joj je status najprodavanije umetnice svih vremena, a 2016. godine je na dodeli Bilbordovih nagrada dobila priznanje za životno delo.

Bila je na vrhu Bilbordove dens top-liste s remiksom numere Ashes iz filma „Dedpul 2“ tokom juna 2018. godine. Iste godine je uzela dvomesečnu pauzu od ogranizacije rezidentskih šou-programa u Las Vegasu, kako bi se uputila na turneju „Celine Dion Live 2018“ tokom koje je održala 22 koncerta u 12 gradova u Aziji, Australiji i Novom Zelandu. Nakon dugih 16 godina, 8. juna 2019, završila je sa serijom rezidentskih šou-programa u Las Vegasu.

Ulaznice za ovaj veliki koncertni spektakl će moći da se kupe i u Srbiji, a u prodaju će biti puštene 4. oktobra preko sajta Tickets.rs (Eventim).