Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Matje iz Holandije ide u Poljsku

Matje je pobednik nacionalnog takmičenja u Holandiji Junior Songfestival s pesmom Dans met jou (Ples s tobom) i predstavljaće svoju zemlju 24. novembra na završnici u Gljivicama.

Takmičenje je održano u dečjem pozorištu „Hanzehof“ u Zutfenu, a za put u Poljsku nadmetalo se 12 mališana, koji su bili raspodeljeni na četiri izvođača. Javni emiter AVROTROS je još tokom maja organizovao audicije na kojima je učestovalo 50 talentovane dece, a za finale izabrana je šestočlana grupa devojčica „6Times“, kvartet od dva dečaka i dve devojčice „Moves“, kao i dečaci solisti Man i Matje.

  1. Matje | Dans met jou
  2. grupa „6Times“ | End of time
  3. Man | Let me sing
  4. grupa „Moves“ | Make your move

https://youtu.be/-OJ62ug20RA

Zanimljivo je da je AVROTROS za sve četiri numere pripremio propratne spotove, te upriličio i jaku promociju na društvenim mrežama.

Trinaestogodišnji Matje je ubedljivo pobedio u finalu Junior Songfestivala, osvojivši po maksimalnih 12 poena od sve tri grupe žirija. Naime, ove godine je odluku o pobedniku doneo žiri odraslih muzičkih umetnika, žiri dečjih muzičkih umetnika, te publika koja je glasala telefonima. Sve tri grupe žirija dodeljivale su poene 8, 9, 10 i 12.

Iako još uvek sve takmičarske pesme za dečji Evrosong nisu objavljene, fanovi smatraju da bi Holandija ove godine mogla do „duple krune“.

Slažete li se?

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Slažem se da Španija za sada ima najbolju pesmu (iako znamo samo isečak).Što se tiče Holandije,daleko je ovo od pobede,ni od pesama koje su za sada poznate ovo mi nije u top 3.Previše je repetativno i otrcano,ali jeste najbolje od ponudjenog sa njihovog izbora.

  • Pjesma je dobra, ali mislim da nije za pobjedu. Španija za sada ima ubjedljivo najbolju pjesmu po mom misljenju