Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2019

Poljska i Albanija pred finalnom odlukom za Gljivice

U novom „evrovizijskom potpuriju“ smo u centar pažnje stavili Albance jer su posle dužeg zatišja objavili listu od 18 finalista nacionalnog izbora Junior Fest. Takođe, Poljaci su objavili voditelje ceremonije svečanog otvaranja, a Gruzija je objavila naziv pesme za svog predstavnika.

Takođe, donosimo vam i nove informacije u vezi sa domaćinom ovogodišnjeg takmičenja, Poljske.

U našim izdvojenim tekstovima možete više čitati o predstavnicima Rusije, Velsa i Portugalije.

Dečja Evrovizija: Vels šalje Erin Mej

Dečja Evrovizija: Tatjana Meženceva i Oržak Denberel brane čast Rusije

Dečja Evrovizija: Žoana Almeida je 5. predstavnik Portugalije

🇦🇱 Osamnaest kandidata u borbi za albanskog predstavnika

Još u junu, albanski javni emiter RTSH je objavio konkurs za novo izdanje televizijskog formata Junior Fest, koji je trajao do 4. septembra. Preslušavanjem pristiglih radova, selekciona komisija je odabrala 18 kandidata za finale.

Finale će biti održano u Tirani večeras od 19 časova, a stručni žiri će odrediti pobednika.

🇵🇱 I Poljaci danas odlučuju

Televizija Poljska je za 29. septembar pripremila finale šoua Szansa na sukces preko kog će biti izabran njihov adut za odbranu trona na domaćem terenu, na finalnom takmičenju 24. novembra. Za odlazak na dečji Evrosong, kao što je od ranije poznato, boriće se tri devojčice: Nikola Fjedor, Viktorija Gabor i Gabrijela Kacer koje će se publici predstaviti sa po dve pesme: jednom pesmom od zadatog lokalnog izvođača čijem će stvaralaštvu biti posvećen prvi deo emisije, i jednom namenski napisanom pesmom sa kojom će pobednica ići na juniorsku Evroviziju.

Iako je bilo planirano da pobednika izaberu samo gledaoci kraj malih ekrana, ipak će u proces glasanja biti uključen i tročlani žiri sačinjen od tri iskusna poljska izvođača; obe strane će imati po 50% udela u raspodeli glasova.

Snimanje finalne emisije će se odvijati u dva dela: deo u kom će finalistkinje izvoditi takmičarske pesme će biti snimljen unapred, a deo sa rezultatima glasanja će biti snimljen uživo.

Finalna emisija počinje u 14.15 časova.

🇬🇪 Poznat naziv pesme gruzijskog predstavnika

Gruzijski ogranak međunarodnog fan-kluba INFE je došao do informacije o pesmi koju će njihov ranije izabran izvođač Giorgi Rostijašvili izvoditi u Poljskoj. Pesma će navodno nositi naziv We want to love (Gvinda Gvikvardes), a zvanična potvrda ove informacije se tek očekuje.

🇪🇸 Melani Garsija snimila spot za Marte

Ovogodišnja španska juniorska pesma Marte, koju će izvoditi ranije izabrana Melani Garsija, za sada je publici dostupna u formi jednominutnog isečka, a pesma će u celosti biti prezentovana zajedno sa spotom koji je ovih dana snimila u Valensiji. U priloženom videu možete videti atmosferu sa snimanja spota.

🇵🇱 Poznati voditelji ceremonije svečanog otvaranja

Televizija Poljska nastavlja vredno da radi na organizaciji predstojeće dečje Evrovizije. Domaćini su saopštili i imena voditelja svečane ceremonije otvaranja i pres-konferencija koje će biti održane nakon završetka proba i finalnog takmičenja — u pitanju su poznata TV lica mlađe generacije Aneta Konarska i Mateuš Šimkovjak.

Drugospomenuti sa liste je već poznat evrovizijskoj publici, jer je izveštavao sa prošlogodišnjeg dečjeg Evrosonga u Minsku i sa ovogodišnje seniorske Evrovizije u Tel Avivu. Takođe, saopštavao je glasove poljskog žirija na poslednjim dvema seniorskim Evrovizijama u Lisabonu i Tel Avivu.

🇵🇱 Ulaznice za dečji Evrosong u Poljskoj u prodaji od 1. oktobra

Poljski javni emiter TVP je objavio da će fizička prodaja ulaznica za dečji Evrosong u Gljivicama početi 30. septembra, a onlajn-prodaja karata za građane izvan Poljske će početi da se sprovodi 1. oktobra. Cena ulaznica će se kretati između 6 i 91 evra.