Dečja Evrovizija 2019

Ovo je scenografija dečjeg Evrosonga u Gljivicama

Televizija Poljska (TVP), suorganizator 17. Dečje pesme Evrovizije, predstavila je izgled pozornice i scenografiju koja će biti postavljena u Arenu „Gljivice“ ovog novembra.

Dizajn je uradio jedan od najpoznatijih umetnika u toj sferi u Poljskoj — Jorgos Stilijanu-Macis. Osmišljavao je bine za koncerte poznatih svetskih izvođača (Riki Martin, Šinejd Okonor), za druge velike događaje poput Evropskog prvenstva u odbojci 2015. i 2017. godine, „Miss Polonia“ i „Miss World“, te za TV emisije Hell’s Kitchen, Got Talent, X-Factor, Top Model i Bake Off.

Centralni elementi bine za dečji Evrosong koji privlače pažnju jesu LED trake koje zapravo ograničavaju glavni podijum. On je četvrtastog oblika, ali zaobljen, poput letećeg zmaja na logotipu ovogodišnjeg takmičenja.

Foto: TVP

Od glavnog podijuma se sa obe bočne strane pružaju piste — jedna vodi do manjeg podijuma, a druga do tzv. grin-ruma, u kojem će biti smešteni izvođači/takmičari.

U pozadini se takođe nalazi veliki LED ekran koji će svojim grafikama i animacijama svaki nastup učiniti autentičnim.

Podsetimo, dečja Evrovizija održaće se 24. novembra u poljskom gradu Gljivice, u istoimenoj areni, a učestvovaće predstavnici 19 zemalja, među kojima je i Darija Vračević iz Srbije.

Foto: TVP
Oznake