Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Melani Garsija peva „Marte“ (VIDEO)

Čekanju je došao kraj! Španski javni emiter RTVE je 4. oktobra predstavio u celosti pesmu Marte (Mars), sa kojom će njihova ovogodišnja juniorska evrovizijska uzdanica Melani Garsija nastupati na finalnoj večeri u Gljivicama 24. novembra.

Do sada su fanovi imali prilike da čuju jednominutni isečak koji je potpuno oduševio sve, uz komentare da su Španci uspešno nastavili tamo gde su stali sa prvim ciklusom svojih učešća na Evroviziji za decu, te da ovaj put ne ciljaju samo da se domognu vrha tabele, već i da pobede.

Sada je konačno i cela pesma dostupna javnosti, uz prateći spot koji je sniman u Valensiji.

Kao i numere predstavnica Srbije i Portugalije, i pesma španske izaslanice govori o zaštiti životne sredine, odn. o tome koliko je recikliranje otpada važno za spasavanje planete. U spotu je stoga prikazana prekomerna količina plastike koja postoji u svim okeanima, a puno morskih vrsta umre svake godine zbog komada plastičnog otpada koji ljudi bacaju u more.

Kompoziciju Marte autorski potpisuje Melani uz pomoć Pabla More i Manua Čauda.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Ovo ima pobednički prizvuk od početka do kraja.Melanin glas je neverovatan,skoro u rangu Elininog.
    Nadam se da ovo znači da se Španija budi iz zimskog sna i da će pesma i za Blas Cantoa sledeće godine biti kvalitetna i vredna višeg plasmana