Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Irska šalje Anu Kirni s pesmom „Banshee”

Ana Kirni će biti peta predstavnica Irske na Dečjoj pesmi Evrovizije 2019. Ona će se u Gljivicama takmičiti s numerom Banshee.

Nakon četiri četrvrfinalne i jedne polufinalne emisije, na red je došla i finalna emisija irskog izbornog takmičenja Junior Eurovision Éire, a pobedu je odnela Ana Kirni. Uzimajući u obzir da je emisija ranije snimljena, odmah potom je predstavljena i njena interno izabrana takmičarska kompozicija Banshee.

Do finala irskog muzičkog rijalitija Junior Eurovision Éire stigle su tri devojčice — pored Ane Kirni, za odlazak u Gljivice su se borile i Savana Finiks-Munro i Orla Makdermot. Ana je pobedu odnela izvođenjem svoje verzije pobedničke evrovizijske numere iz 1992. godine Why me Linde Martin.

Ana je učestovala i u pisanju teksta svoje takmičarske numere Banshee.

Ana Kirni ima 13 godina i rođena je u Foksroku u blizini Dablina. Kao iskusan izvođač se može pohvaliti činjenicom da je nastupala na Brodveju i u Nacionalnoj koncertnoj dvorani u Irskoj. I njena mama Eilin je ranije imala iskustva sa evrovizijskom scenom, nastupajući kao deo plesne trupe „Riverdance“ prilikom čuvenog revijalnog nastupa iz 1994. godine.

https://youtu.be/JsZ0QBUj2SY

Oznake