Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Kazahstanac Jeržan Maksim objavio takmičarsku pesmu (VIDEO)

Jeržan Maksim, ovogodišnji predstavnik Kazahstana, takmičiće se s kompozicijom Armanyńnan qalma.

Kao i predstavnik, i pesma je izabrana metodom interne selekcije Agencije „Habar“, kazahstanskog partnera EBU za evrovizijska nadmetanja.

Jeržan Maksim ima 12 godina i dolazi iz mesta Oral. Muzikom je počeo da se bavi 2012. godine, a svoj prvi javni takmičarski nastup je imao 2016, kada je pobedio na festivalu Dolphin Fest u Batumiju. Godine 2017. je osvojio 2. mesto na kultnom beloruskom festivalu „Slavjanski bazar“, i iste godine se takmičio na Sanremu za decu, gde je bio treći. Polaznik je čuvene ruske škole pevanja Igora Krutoja.

On je i prošle godine pokušao da predstavlja Kazahstan na dečjem Evrosongu, i to učešćem na nacionalnom finalu, kada je zauzeo 3. mesto, sa četiri boda manje u odnosu na pobednicu Daneliju Tulešovu koja je otputovala u Minsk.

Ranije ove godine učestvovao je u ruskoj verziji šoua The Voice Kids, gde je stigao do finala, u kom je sa izvođenjem numere Adagio Lare Fabijan učešće najpre završio kao drugi sa 29,6% glasova publike. Međutim, gledaoci su vrlo brzo negodovali zbog rezultata, smatrajući da je sve namešteno i na kraju je gledaocima ruski „Prvi kanal“ izašao u susret, održavši ponovo finalnu emisiju mesec dana kasnije u kojoj su svi finalisti, među kojima se našao i Jeržan, proglašeni za pobednike.

https://youtu.be/ooag1JvvRW0

Oznake