Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Marta Viola predstavlja Italiju s pesmom „La voce della terra“

Predstavnica Italije na ovogodišnjoj dečjoj Evroviziji u Gljivicama će biti Marta Viola, koja će se publici predstaviti s pesmom La voce della terra (Glas zemlje).

Još tokom jula tekuće godine je italijanski evrovizijski portal Eurofestival objavio poverljivu informaciju da je javni emiter RAI u tajnosti održao izbor za juniorskog evrovizijskog predstavnika u saradnji sa studijom „Antoniano“ iz Bolonje. Tada je otkriveno da je izabrana predstavnica devojčica uzrasta od 10 godina.

Da oni nimalo nisu pogrešili u ovim procenama, govori činjenica da je ta misteriozna devojčica konačno predstavljena publici zajedno s pesmom i pratećim spotom — tako je 9. oktobra objavljeno da će predstavnica Italije biti upravo desetogodišnja Marta Viola s pesmom La voce della terra. Iz naslova se zaključuje da je očuvanje planete Zemlje postalo najprisutnija tematika svih ovogodišnjih takmičarskih pesama sa dečjeg Evrosonga, budući da su se za tu tematiku pre nje opredelile i devojčice iz Španije, Srbije i Portugalije.

Marta Viola je rođena u naselju Kjeri kod Torina i završni je razred osnovne škole. Ljubav prema muzici i plesu je nasledila od svojih roditelja. Njen muzički uzor je Bijonse. Trenutno od vannastavnih aktivnosti pohađa pevanje, balet, hip-hop i moderni ples. Hobiji su joj crtanje, šminkanje i oblikovanje kose.

Numeru La voce della terra su komponovali Emilio di Stefano i Fabricio Palaferi, dok su tekst uradili Franko Fazano i Marko Jardela.

https://youtu.be/-80p_Py-S5o

Oznake