Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2019

Makedonka peva pesmu „Fire“. Ukrajinka i Rusi objavili spotove

Bliži se trenutak kada će uskoro biti prezentovane sve takmičarske numere i dorađene verzije nekih ranije izabranih pesama sa ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga. U međuvremenu su svoje numere u celosti prezentovali Španija, Australija, Irska, Srbija, Gruzija i Italija, o čemu možete više čitati u našim izdvojenim tekstovima.

U ovom „evrovizijskom potpuriju“ vam donosimo informacije o novoj verziji ukrajinske pesme, kada će francuski predstavnik biti izabran, detalje o nastupima španske i beloruske predstavnice, spotu ruskih predstavnika, kao i informaciju o nazivu pesme predstavnice Severne Makedonije, najavi izlaska finalne verzije irske pesme, kao i vest o tome koji bivši poljski seniorski evrovizijski učesnik će raditi himnu ovogodinjeg dečjeg Evrosonga.

Za kraj je sačuvana i najava snimanja spota za pesmu ovogodišnje predstavnice iz redova države domaćina.

🇲🇰 Mila Moskov će pevati Fire u Gljivicama

Posle dužeg zatišja, Makedonska radio-televizija je objavila naziv pesme s kojom će se Mila Moskov predstaviti publici na finalnom takmičenju u Gljivicama 24. novembra. Pesma će nositi naziv Fire (Vatra) i autori su Lazar Cvetkoski i Magdalena Cvetkoska — Ena. Ovih dana je Mila snimala i spot za navedenu kompoziciju, te će biti prezentovan paralelno s pesmom ovih dana.

🇵🇱 Gromi autor himne ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga

Televizija Poljska je objavila da će himna koju će otpevati svi učesnici ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga na početku revijalnog dela nadmetanja nositi naziv po sloganu Share the joy (Podeli radost), a njen autor će biti niko drugi nego poznat di-džej i producent Gromi (Gromee), koji je predstavljao Poljsku na seniorskom Evrosongu u Lisabonu 2018. godine u duetu sa Šveđaninom Lukasom Mejerom izvodeći Light it up; tada je učešće u drugoj polufinalnoj grupi završio na 14. mestu.

🇫🇷 Prezentacija francuskog predstavnika u narednih nekoliko dana

U razgovoru za portal PureMédias, urednica zabavnog programa televizije France 2, prilikom razgovora o evrovizijskim aktuelnostima, izjavila je da je trenutni fokus Francuza usmeren ka dečjoj Evroviziji, te da će predstavnik i njegova pesma biti prezentovani u narednih nekoliko dana.

Ranije je šef francuske evrovizijske delegacije Stiven Klerima napomenuo da su u uži izbor ušle dve devojčice, te se stoga nameće jedina poznata činjenica da će izabrani predstavnik ponovo biti devojčica.

🇵🇱 Viktorija Gabor snima spot

Domaćini ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga dosta ulažu u promociju svoje predstavnice Viktorije Gabor, te su urednici Televizije Poljska, u jednoj popodnevnoj emisiji objavili reportažu sa snimanja spota za pesmu Superhero, s kojom će se Viktorija Gabor predstaviti publici na finalnom takmičenju 24. novembra. Spot će uskoro biti prezentovan publici.

🇮🇪 Uskoro finalna verzija irske pesme

Jonas Gladnikof, jedan od autora numera Banshee, s kojom će Ana Kirni braniti čast Irske u Poljskoj, na svom Tviter nalogu je napisao da verzija koja je publici prezentovana 6. oktobra nije konačna, te da je posle njenog prezentovanja, pesma otišla na remiks, te će zvučati potpuno drugačije kada bude bio prezentovan i spot za nju.

🇪🇸 Objavljeni detalji nastupa o španskoj predstavnici

Špankinja Melani Garsija važi za glavnog favorita za pobedu na dečjem Evrosongu u Poljskoj, a Tonji Prijeto, urednik zabavnog programa španskog javnog emitera RTVE, objavio je detalje o njenom nastupu. Naime, nastup će osmisliti jedan iskusan scenski umetnik iz Engleske, a Melanin kostim biće izuzetno spektakularan.

Isto tako je objasnio i razloge zbog čega Melani Garsija, poput predstavnica Srbije i Portugalije, izvodi pesmu o zaštiti životne sredine, dodavši na sve to da idealna dečija evrovizijska pesma treba da ima važnu životnu poruku, te da bi za njene sadašnje godine bilo neprikladno da peva o ljubavi.

🇧🇾 Beloruski javni emiter objavio koncept nastupa svoje predstavnice

Beloruski javni emiter BTRC vredno radi na pripremi nastupa Jelisavete Misnikove, te je nedavno objavio i plan realizacije njenog nastupa, u kojem je došlo do promene koreografije, pored malih promena u pesmi, između ostalog, a koja je ponela engleski naziv Ashen.

Snimak koji je javni emiter BTRC uradio u Minsku, korišćen je za probe uoči takmičenja. Na njemu su prikazani idealni uglovi kamere i priča koju delegacija želi da prikaže na ekranu.

🇺🇦 Objavljeni spot i finalna verzija pesme ukrajinske predstavnice

Ovogodišnja ukrajinska predstavnica Sofija Ivanjko, nakon pobede na ukrajinskom izboru, počela je da radi na finalnoj verziji svoje takmičarske kompozicije. Krajnji produkt svega toga je publici predstavljen 8. oktobra u vidu pratećeg spota snimanog krajem septembra u Kijevu gde se, između ostalih, pojavljuju i: Timur Mirošničenko, dugogodišnji ukrajinski evrovizijski komentator i jedan od trojice voditelja Evrosonga u Kijevu 2017, kao i Darina Krasnovecka, prošlogodišnja ukrajinska juniorska evrovizijska uzdanica.

Takođe, pesma je dobila i novi naziv, te se ona sada zove The spirit of music.

🇷🇺 Objavljen spot numere ruskih predstavnika

Jedini duet na ovogodišnjem dečjem Evrosongu u Gljivicama, Tatjana Meženceva i Oržak Denberel, predstavili su publici spot za svoju takmičarsku pesmu A time for us. Na taj način su se oni pridružili predstavnicima Srbije, Holandije, Australije, Gruzije, Španije i Ukrajine, koji su uradili propratne spotove za svoje takmičarske numere.